Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 5. 2008,
11.44

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 13. 5. 2008, 11.44

8 let, 1 mesec

Belcijan: Vsake kolajne bomo veseli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška reprezentanca že nestrpno pričakuje letos najpomembnejši nastop na SP na Hrvaškem im se nadeja visokim uvrstitvam.

Ker se svetovno prvenstvo za igralce do 23. leta približuje z veliko naglico, je tudi nekaj več nervoze v našem taboru. Selektor Franc Belcijan je že pred časom objavil seznam osmih reprezentantov, na katerem so: Rok Ružman, Mario Čulibrk, Miha Trdan, Davor Sobočan, Edis Čehajič, Matej Lepej, Kristijan Mijatovič in Grega Bajželj. Naši so odigrali tri pripravljalne tekme s Hrvati, Čehi in Madžari. Njihova igra je bila v slogu »toplo - hladno«, niso igrali slabo, poleg tega pa niso ravno navdušili. Reprezentanti bodo imeli ta teden (v četrtek) še en pregledni dvoboj in sicer z mariborskim Konstruktorjem v dvorani Tabor.

"Ravno ta dvoboj mi bo omogočil, da se bom lažje odločil za šesterico igralcev, ki bo SP v Zadru začela z moštvenim tekmovanjem. Torej je mariborski nastop takorekoč izločilen. Letos imamo prenovljeno reprezentanco in so zato tudi naša pričakovanja nekoliko manjša. S tem pa nočem reči, da smo se že v naprej odrekli odličjem, zelo se bomo veselili vsakega posebej," pravi selektor. Na vprašanje, v kateri od šestih disciplin imajo Slovenci največ možnosti je odgovoril: "Zagotovo v moštvenem delu, čeprav bo boj zelo naporen in zahteven. Konkurenca je iz leta v leto hujša, kar veliko reprezentanc bo v igri za prva tri mesta. V ostalih disciplinah bo še težje, saj se v zadnjih letih dodatno pojavljajo tudi nekateri obetavni posamezniki iz Francije, Avstrije in Italije, kjer zelo dobro in načrtno delajo z mladimi. Tako že močno krojijo vrh in posegajo po najvišjih mestih. Te države še nimajo močnih ekip, pač pa veliko dobrih igralcev, ki so konkurenčni v igrah dvojic, sprintu, med posamezniki. Zato se bo zelo težko vmešati v boj za prva tri mesta, vendar valja korajžno poskusiti."

Za zadnjem svetovnem prvenstvu v Bolzanu je naša moška reprezentanca osvojila dve srebrni medalji, natančneje si ju je priboril Cerkničan Mitja Gornik med posamezniki in v kombinaciji. V moštvenem delu je bila Slovenija na petem mestu, naša najboljša dvojica pa četrta. Če bi našim tokrat na novem kegljišču v hrvaškem Primorju uspelo iztržiti dve kolajni, bi bili izjemno zadovoljni.

Moški bodo najprej tekmovali v torek, 20.maja ekipno, čez dva dneva bodo »v ognju« najverjetneje kar tri slovenske dvojice. Tretja v primeru, da naši v moštvenem tekmovanju osvojijo mesto med osmerico, kar je povsem realno. 23.maja bo dopoldan kegljala slovenska mešana dvojica, popoldan bodo nastopi v posamični konkurenci. Zadnji dan prvenstva v Zadru, v soboto, 24.t.m. se bo najboljših 16 posameznikov pomerilo še v finalu in se borilo tudi za najboljši položaj v kombinaciji.

Ne spreglejte