Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2019,
11.12

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Benjamin Savšek Luka Božič Anže Berčič

Sobota, 29. 6. 2019, 11.12

4 leta, 10 mesecev

Tacen, svetovni pokal, polfinale

V finalu bo pestro: Savšek v polfinalu daleč najhitrejši, Eva Terčelj je bila druga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Benjamin Savšek | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Na svetovnem pokalu v kajaku in kanuju na divjih vodah v domačem Tacnu bodo v soboto znane prve končne odločitve. Polfinalno vožnjo so prvi opravili kanuisti, vsi trije slovenski tekmovalci so se uvrstili v finale. Med kajakašicami nas bo zastopala le Eva Terčelj. Finalna vožnja kanuistov se bo začela ob 12. uri, kajakašice pa bodo finale začele ob 12.40.

V soboto so se prvi čez tacensko zapornico spustili kanuisti. Polfinalno vožnjo je daleč najbolje opravil Benjamin Savšek, ki je drugouvrščenega Michala Martikana ugnal za več kot sekundo. Beni bi imel veliko večjo prednost, če na progi ne bi storil dotika in dobil pribitka dveh kazenskih sekund. Savšek, aktualni evropski prvak, je v Tacnu že dvakrat zmagal. Prvič leta 2014, nato pa še leta 2016. Bo letos v domačem Tacnu še tretjič v karieri stopil na najvišjo stopničko?

Luka Božič | Foto: Kajakaška zveza Slovenije Foto: Kajakaška zveza Slovenije Zelo dobro je veslal Luka Božič. Primorski kanuist je vožnjo opravil brez kazenskih sekund in si priveslal tretje mesto.

Vse do konca pa je za finale trepetal Anže Berčič, ki je bil lani najbolje uvrščeni Slovenec v Tacnu. Berčič je na koncu za las ujel finale in pristal na desetem mestu.

Eva Terčelj | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc

Eva Terčelj edina slovenska predstavnica v finalu

Med kajakašicami bomo imeli v finalu le eno slovensko predstavnico. To bo Eva Terčelj, ki je polfinale končala na 2. mestu. Eva je ob odsotnosti poškodovane Urše Kragelj najmočnejše slovensko orožje. Ljubljančanka je lani v Tacnu tekmovanje končala na osmem mestu. Letos je bila na evropskem prvenstvu peta, na tekmi svetovnega pokala v Londonu in Bratislavi je bila osma.

Ajda Novak zaradi psa ponovila polfinalno vožnjo, a vseeno ostala brez finala Ajda Novak | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc

Precej nenavadno polfinalno vožnjo je imela Ajda Novak. Ob progi se je znašel pes, ki je skozi vso progo lajal na našo tekmovalko. Zato so Novakovi omogočili, da ponovi svojo polfinalno vožnjo. Žal ljubljanski kajakašici ni uspelo tudi v drugo in tako je tekmovanje končala na 13. mestu. Prav tako je brez finalne vožnje ostala mlada Eva Alina Hočevar. Šele 17-letna tekmovalka je tekmovanje končala na 25. mestu.

Zunaj finala je presenetljivo ostala Jessica Fox, zdaj najboljša kajakašica. Ta je naredila napako in dobila 50 kazenskih sekund.

Benjamin Savšek
Sportal Savšek zadovoljen, medtem ko bi Luka Božič najraje pozabil ta dan
Ne spreglejte