Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2013,
13.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rok Klavora Sašo Bertoncelj Mitja Petkovšek Teja Belak Tjaša Kysselef Alen Dimic

Petek, 26. 4. 2013, 13.50

8 let

Bertoncelj in Klavora dvignila Halo Tivoli na noge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski telovadci so v dopoldanskem delu kvalifikacij svetovnega pokala v Hali Tivoli upravičili pričakovanja in si pritelovadili štiri finalne nastope.

Bertoncelj se je v kvalifikacijah odločil za lažjo sestavo z izhodiščem 16 točk, ki jo je izpeljal brez težav in se z najboljšo oceno (14,950 točke) kot prvi uvrstil v sobotni finale. "Ta vaja mi res ni težka, saj na treningih in tekmah ponavadi delam precej zahtevnejšo, tako da mi je ni bilo težko izpeljati do konca. Super bi bilo, če bi lahko s to vajo nastopil tudi jutri, ampak ne računam na to, saj bo v tej konkurenci treba pokazati več. A tudi pri težji vaji s pol točke višjim izhodiščem se dobro počutim, tako da ne računam na kakšne težave," je po današnjem uspešnem nastopu, ko je imel le malenkostne težave pri vretenu, povedal 28-letni telovadec Sašo Bertoncelj.

"Računam, da bo za zmago treba poseči nekje okoli 15,3 ali 15,4 točke, tako da se bo treba v finalu res izkazati," je pred finalom napovedal Škofjeločan in o nastopanju pred domačim občinstvom z nasmehom dejal: "To je prava 'uživancija', vedno mi je lepo tekmovati na domačih tleh in upam, da bo v soboto in nedeljo v Halo Tivoli prišlo veliko navijačev, saj imajo kaj za videti. Pozivam jih, da se v čim večjem številu udeležijo naše tekme."

Klavora se je spopadal z veliko tremo

In če je Bertoncelj izjemno užival v podpori s tribun, pa je imel Klavora ob nastopanju pred domačimi navijači po lastnih besedah večjo tremo kot na minulem evropskem prvenstvu. Ta se v njegovem nastopu na parterju ni poznala, saj je prikazal lepo sestavo in se z najvišjo oceno kvalifikacij ter obenem kariere (15,150 točke) uvrstil v sobotni finale. "Prikazal sem za tri desetinke točke lažjo vajo kot na evropskem prvenstvu. V bistvu mi je ta bolj za trening kot za resno tekmo, a naredil sem jo zelo lepo in temu primerna je tudi ocena," je bil po kvalifikacijah zadovoljen Klavora, ki bo tudi v finalu nastopil s takšno sestavo.

"Veljam za zelo elegantnega telovadca in tudi sodniki so to upoštevali. Ocena je zaslužena. Je najvišja v karieri in škoda, da nisem takšne prejel že dober teden dni prej na evropskem prvenstvu, a veselim se že jutrišnjega finala," je v smehu še povedal Ljubljančan, ki se je pred nastopom spopadal z veliko tremo: "Trema je bila večja kot v Moskvi. Sem Ljubljančan, moji navijači so danes vsi prišli in res jih nisem želel razočarati. A trema je del športa, moraš jo obrniti sebi v prid in jaz sem jo."

Teja Belak: Prezgodaj sem se odprla in padla

Ena od junakinj v slovenskem taboru je tudi Teja Belak, ki je na minulem EP s četrtim mestom na preskoku za las zaostala za kolajno. Po vrnitvi iz Moskve je imela kar nekaj težav z utrujenostjo. Kvalifikacijski nastop se ji ni posrečil, a bo vseeno kot četrta med kvalifikantkami (13,825) nastopila v finalu. "Ko sem se vrnila iz Moskve, sem imela v ponedeljek prost dan, da sem se malo 'streznila'. Naslednje dni pa sem bila tako utrujena, da sva se s trenerjem odločila, da bom le vzdrževala kondicijo. Težko mi je bilo danes, saj nisem imela na voljo dovolj ogrevanja. Po uspešnem prvem skoku sem bila prepričana, da mi bo uspel tudi drugi, a sem se prezgodaj odprla in padla. A sem vseeno zadovoljna, da se mi je sploh uspelo zbrati," je dejala mlada telovadka, ki prav tako izjemno uživa v domačem vzdušju. Tokrat bo imela v finalu družbo, saj se je kot šesta med najboljše prebila še Tjaša Kysselef (13,775).

Od Slovencev so brez finala v dopoldanskih kvalifikacijah ostali Alen Dimic na konju z ročaji (13,050 točke/21. mesto), Gregor Saksida na krogih (13,700/14.), na dvovišinski bradlji pa Carmen Horvat (10,600/16.) in Belakiva.

Popoldanski nastopi se bodo začeli ob 17. uri. Prvo ime bo Mitja Petkovšek na bradlji.

Ne spreglejte