Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 8. 2013,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 8. 2013, 13.44

8 let

Borovničanke in češki Roza Pežoti ugnali floorball konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jubilejno 10. Odprto prvenstvo Slovenije v floorballu je pod streho. V ženski konkurenci so slavile članice Borovnice, v moški so spet prevladali Čehi, na vrh so stopili Roza Pežoti.

Od petka do nedelje sta dvorani Edvarda Peperka in Kodeljevo dihali s floorballom, ljubljanski parket je namreč za tri dni zavzelo rekordnih 30 floorball ekip iz osmih evropskih držav, ki so se borile za skalpa najboljših. Tudi tokrat so v moški konkurenci zmagali Čehi, medtem ko je pri dekletih zmaga ostala v Sloveniji.

Podobno kot lani smo v moški konkurenci videli slovensko-češki finale. Palice sta prekrižali ekipi FBC Borovnica in Roza Pežoti. Čeprav so aktualni slovenski prvaki v tekmo stopili bolje in v 12. minuti povedli prek Luke Časarja, so Čehi nato vajeti vzeli v svoje roke in poskrbeli, da je še petič zapored slavila češka ekipa. Po 40 minutah je na semaforju pisalo 5:2 za Čehe in slavje se je lahko začelo. Tretjega mesta se je veselila še ena ekipa s Češke, in sicer so si najnižjo stopničko z zmago nad Polansko bando zagotovili člani Kings Praha.

Kar ni uspelo fantom iz Borovnice, je njihovim dekletom. Borovničanke so se v finalu srečale z branilkami naslova, floorballistkami ŠDMH Zverin, ki so jim do lanske zmage na 9. Odprtem prvenstvu Slovenije pomagale tudi nekatere članice FBC Borovnica Floorballshop.si. Ekipi sta se pomerili že v skupinskem delu in se takrat razšli z nogometnih 0:0, v finalu pa so bile spretnejše slovenske državne prvakinje, ki so mrežo nasprotnic zatresle štirikrat, svojo pa so ohranile nedotaknjeno. Tretje mesto je pripadlo Čehinjam, članice Elite Praha so namreč v tekmi za tretje mesto ugnale domačo FBK Olimpijo.

Eden od organizatorjev turnirja Blaž Lasič je po finalnih tekmah takole strnil misli: ''Na turnirju smo imeli priložnost spremljati mnogo igralcev, ki nastopajo v najmočnejših ligah, predvsem na Češkem. Kakovost turnirja se je zelo izboljšala in v Ljubljani imamo v tem primeru vsi ljubitelja floorballa priložnost uživati v potezah mojstrov tega športa. Veseli smo, da smo imeli kar dve slovenski ekipi v polfinalu letošnjega turnirja. Prijetno so presenetile tudi slovenske ženske ekipe, saj smo tokrat gledali slovenski finale.''

Odprto prvenstvo Slovenije, ki ga je organiziral floorball kub FBK Olimpija, se poslavlja za eno leto, a kmalu pridejo na vrsto novi boji, tisti za državnega prvaka.

Ne spreglejte