Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2019,
8.18

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Luka Božič Niko Testen Urša Kragelj Alja Kozorog

Nedelja, 5. 5. 2019, 8.18

5 let

izbirni tekmi za sestavo reprezentance, bratislava

V Bratislavi v ospredju Božič, Kragljeva, Testen in Kozorogova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Luka Božič | Luka Božič si je med kanuisti priveslal najboljši rezultat. | Foto Vid Ponikvar

Luka Božič si je med kanuisti priveslal najboljši rezultat.

Foto: Vid Ponikvar

Slalomisti na divjih vodah so v Bratislavi, kjer sta na vrsti še zadnji dve izbirni tekmi za sestavo slovenske članske reprezentance. V sobotnem delu izbirnih tekem so si zmage priveslali Alja Kozorog, Urša Kragelj, Niko Testen in Luka Božič.

Anže Berčič
Sportal V Tacnu zmagi Urše Kragelj in Anžeta Berčiča

Tako sobotni kot nedeljski tekmovalni program na Slovaškem sta sestavljena iz ene kvalifikacijske in ene finalne vožnje, za razvrstitev izbirnih tekem pa je štel kvalifikacijski nastop. Tako si je na tretji izbirni tekmi med kanuisti najboljši rezultat priveslal Luka Božič, ki je bil v kvalifikacijah skupno sicer šesti. Anže Berčič je dosegel drugi najboljši slovenski rezultat dneva, Benjamin Savšek tretjega, Urh Turnšek pa četrtega.

Med kajakaši je tokrat najboljši dosežek postavil Niko Testen, ki je bil tudi sicer najhitrejši v kvalifikacijah tekme v Bratislavi. Martin Srabotnik je bil drugi v razvrstitvi izbirnih tekem, Tine Kancler tretji, Peter Kauzer četrti, Luka Čižman pa peti.

Med kajakašicami je bila najboljša Urša Kragelj, Ajda Novak je bila v razvrstitvi druga, Eva Terčelj tretja, Eva Alina Hočevar pa četrta. Na tretji izbirni tekmi se je v konkurenci kanuistk najbolj izkazala Alja Kozorog, drugo mesto v razvrstitvi izbirnih tekem je dosegla Lea Novak, tretje Eva Alina Hočevar, četrto pa Nina Bizjak.

Urša Kragelj je bila najboljša med kajakašicami. | Foto: Urban Meglič/Sportida Urša Kragelj je bila najboljša med kajakašicami. Foto: Urban Meglič/Sportida

Končni rezultati sobotne tekme po finalnem nastopu pa so se nekoliko razlikovali od tistih, ki so šteli za izbirne tekme. Za dvojno slovensko zmago med kajakašicami sta poskrbeli Eva Terčelj in Urša Kragelj. Kragljeva je bila sicer nekoliko hitrejša od Terčeljeve, a je naredila dotik, ki jo je potisnil na drugo mesto. Tretje mesto je zasedla Slovakinja Eliška Mintalova. Ajda Novak je bila v finalnem nastopu peta, Lea Novak pa deveta.

Zmage se je med kajakaši veselil tudi Martin Srabotnik. Celjan je bil skoraj dve sekundi hitrejši od Slovaka Jakuba Grigarja, na tretje mesto pa je priveslal Tine Kancler. Peter Kauzer je bil sedmi, Vid Kuder Marušič pa deseti.

Med kanuisti je bil najvišje uvrščeni Slovenec v finalu Benjamin Savšek, ki je bil četrti. Zmagal je Slovak Matej Benuš, pred rojakom Alexandrom Slafkovskim in Japoncem Takuyo Hanedo. Luka Božič se je uvrstil na šesto mesto, Urh Turnšek pa je bil osmi.

Alja Kozorog. | Foto: Nina Jelenc Alja Kozorog. Foto: Nina Jelenc

Kot zadnje so v sobotnem finalu veslale še kanuistke. Med najboljše tri se je uvrstila Alja Kozorog, ki je bila tretja. Pred njo sta preizkušnjo končali Slovakinji Simona Glejtekova in Monika Škachova. Nina Bizjak je bila četrta, Eva Alina Hočevar sedma, Lea Novak pa osma.

Danes slalomiste čaka še ena tekma. Za rezultat četrte izbirne tekme bodo znova šteli dopoldanski kvalifikacijski nastopi.

Preberite še:

Anja Osterman
Sportal Na Jarunu brez večjih presenečenj

 

Ne spreglejte