Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
2. 6. 2014,
12.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 6. 2014, 12.37

6 let, 7 mesecev

Če je bila medalja za koga presenečenje, za Jelenca ni bila

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če se je lahko še komu po EP na Dunaju smejalo, je bil to direktor kajakaške reprezentance Andrej Jelenc, ki je bil tudi tehnični delegat prvenstva.

Če je morda po prvih finalnih vožnjah kazalo, da bi lahko ostali brez medalje, so v popoldanskih urah za zgodovinsko zlato v ekipnih vožnjah poskrbeli kanuisti. Jagodo na torti sta z bronom med dvojci pristavila še Luka Božič in Sašo Taljat.

Prvenstvo lahko ocenimo zelo pozitivno. Osvojiti dve medalji v tako močni konkurenci je nekaj izjemnega. To samo kaže na kakovost naše ekipe. Namreč v štirih kategorijah imamo tekmovalce, ki so sposobni poseči po vrhunskih uvrstitvah. To pomeni, da če nekomu ne uspe, potem lahko nekomu drugemu," je po končanem prvenstvu nasmejano razlagal prvi mož reprezentance, ki je še nekaj ur pred tem v pogovoru z novinarji zmajeval z glavo, ko so hoteli zlate kanuiste na razglasitvi pospremiti s slovaško zastavo.

"Predvsem me veseli, da so naši kanuisti z zlato medaljo dokazali, da gre za izredno dobro generacijo. Že lani ne EP so osvojili bron in tudi na tekmah svetovnega pokala so z nekaj zmagami pokazali, da imajo velik potencial. V ekipni tekmi so naredili izredno vožnjo in res zasluženo zmagali."

Vedel je, da sta Džoni in Ljubo v igri za medalje

Morda je bil marsikdo ne malo presenečen, ko sta se Taljat in Božič zavihtela na tretje mesto. Andrej Jelenc je bil drugačnega mnenja. "Luka in Sašo sta zadnja leta vseskozi med najboljšim dvosedi. Če njima uspe zelo dobra vožnja, sta zagotovo lahko med tistimi, ki osvajajo medalje. To jima je tokrat uspelo in sta nas vse razveselila. Vedel sem, da bosta med tistimi, ki se bodo borili za najvišja mesta. Je pa res, da je vrh med kanuisti dvosedi zelo širok, tako da je bilo treba res do zadnjega čolna čakati, kako se bo tekma odvila. Tekmovalci v dvosedu so res zelo kakovostni in treba je prikazati zares dobro vožnjo, če želiš priti med prve tri čolne," je za konec dodal Jelenc.

Ne spreglejte