Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 3. 2015,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anka Pogačnik judo

Ponedeljek, 16. 3. 2015, 15.11

8 let

Ceraj zmagal v Montevideu, Pogačnikova v Casablanci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski judoist Matjaž Ceraj je zmagal na tekmi svetovnega pokala v Urugvaju v kategoriji nad 100 kilogramov. Enak uspeh je v Casablanci dosegla tudi Anka Pogačnik med borkami do 70 kilogramov.

Matjaž Ceraj je zmagal na tekmi svetovnega pokala Panamerican Open Montevideo 2015, na katerem je tekmovalo 239 judoistov in judoistk iz 39 držav. V prvem krogu je bil prost, nato pa je premagal Španca Davida Fernandeza, v tretjem krogu Belgijca Benjamina Harmegniesa ter v finalu še Rusa Renata Saidova.

V kategoriji do 90 kilogramov je bil Mihael Žgank tretji. Potem ko je bil v uvodnem krogu prost, je premagal Španca Aingeruja Mendiolo Izquieta, toda že naslednjo borbo izgubil s poznejšim zmagovalcem Portugalcem Celiom Diasom. V repasažu je dvakrat zmagal, najprej je ugnal Južnoafričana Zacka Pionteka in nato v borbi za tretje mesto še Angleža Garyja Halla.

Gašper Jerman je v kategoriji do 81 kilogramov po vrsti premagal Rodriga Idro iz Čila, Angleža Owena Liveseyja in Kanadčana Burta Zacharyja. V polfinalu je izgubil s poznejšim zmagovalcem Rusom Ivanom Nifontovom. V repasažu je v borbi za tretje mesto izgubil s Špancem Adrianom Naciementom Lorenzom in si priboril peto mesto.

Tomaž Trbovc je v kategoriji do 60 kilogramov po uvodni zmagi nad Francozom Vincentom Manquestom nato izgubil naslednjo borbo in ostal brez uvrstitve.

Na močni tekmi svetovnega pokala Afrika Open Casablanca 2015 pa je Anka Pogačnik zmagala v kategoriji do 70 kilogramov. V uvodnem krogu je bila prosta, nato pa je po vrsti premagala Francozinjo Ello Abdelmoumeni, Belgijko Lolo Mansur in v finalu še Francozinjo Marie Eve Gahie. Tekmovalo je 265 judoistk in judoistov iz 34 držav, od tega 16 evropskih držav.

Ne spreglejte