Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2022,
19.54

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Sara Tokić Katarina Stražar Ana Tofant evropsko prvenstvo 2022 Deni Kožul Peter Hribar

Ponedeljek, 15. 8. 2022, 19.54

1 leto, 9 mesecev

Ep v namiznem tenisu, München

Ana Tofant do glavnega dela, do zmage Kožul in Hribar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Ana Tofant | Ana Tofant si je zagotovila nastop v glavnem delu turnirja EP. | Foto Namiznoteniška zveza Slovenije

Ana Tofant si je zagotovila nastop v glavnem delu turnirja EP.

Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

Slovenska namiznoteniška igralka Ana Tofant si je po današnji zmagi že zagotovila nastop v glavnem delu turnirja posameznic na evropskem prvenstvu v Münchnu. Peter Hribar in Deni Kožul sta prav tako zabeležila zmagi v predtekmovalnih skupinah in sta blizu preboju na glavni turnir. Poraza sta vpisali Katarina Stražar in Sara Tokić.

Ana Tofant je v predtekmovalni skupini 20 v ženskem delu zasedla prvo mesto in bo zaigrala na glavnem turnirju, ki se bo začel v sredo. Po nedeljski zmagi proti Ciprčanki Foteini Meletie je danes ugnala še Slovakinjo Nikoleto Puchovanova s 3:2 (8, -5, 7, -2, 10).

Katarina Stražar je v skupini 17 prvi dvoboj izgubila. S 3:1 (-7, -6, 11, -9) je bila boljša Bolgarka Polina Trifonova. Za napredovanje v drugi krog dodatnih bojev (v prvem bo v tem primeru prosta) za nastop v glavnem delu bo morala v torek ugnati Latvijko Sabino Musajeva. Dvoboj se bo začel ob 10.10.

Sara Tokić je prvi obračun v predtekmovalni skupini 1 med dekleti prav tako izgubila. Favorizirana Avstrijka Amelie Solja je bila boljša s 3:0 (6, 6, 3). Tokićevo v torek ob 9. uri čaka še neposredni obračun proti Portugalki Matilde Pinto za preboj v prvi krog dodatnih kvalifikacij.

Prvi se je v dvorani Rudija Sedlmayerja od Slovencev za mizo podal Peter Hribar, ki je s 3:1 (-10, 9, 6, 8) v okviru predtekmovalne skupine 5 ugnal Poljaka Macieja Kubika. V torek ob 12.35 bi si z zmago proti Švicarju Loicu Stollu zagotovil napredovanje v glavni del žreba. Glavni del turnirja pa se v skupini 15 nasmiha Deniju Kožulu, ki je zabeležil že dve zmagi.  | Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije Glavni del turnirja pa se v skupini 15 nasmiha Deniju Kožulu, ki je zabeležil že dve zmagi. Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

Glavni del turnirja pa se v skupini 15 nasmiha Deniju Kožulu, ki je zabeležil že dve zmagi. Po nedeljskem uspehu proti Dancu Martinu Bachu Andersenu je danes premagal še Luksemburžana Luko Mladenovica s 3:1 (-4, 11, 8, 7). V torek se bo pomeril še z najslabše rangiranim igralcem skupine, Ivikom Nielsenom z Grenlandije, ki je izgubil oba obračuna v skupini.

Od slovenskih predstavnikov se v predtekmovalnih skupinah meri še Tilen Cvetko, ki je v nedeljo izgubil prvi obračun proti Belgijcu Adrienu Rassenfosseju. V torek ob 13.10 ga v skupini 10 čaka dvoboj z Izraelcem Talom Israelijem. Z zmago bi si zagotovil nastop v dodatnih tekmah za preboj v glavni del žreba.

V glavni del moškega turnirja je kot drugi nosilec neposredno uvrščen Darko Jorgić.

Deni Kožul
Sportal Kožul in Stražarjeva obstala pred vrati četrtfinala EP
Ne spreglejte