Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
6. 5. 2015,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 6. 5. 2015, 10.19

8 let

Ga bodo tokrat uslišali?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolgoletni kajakaški funkcionar Andrej Jelenc je bil pred kratkim izvoljen na mesto člana izvršnega odbora evropske kajakaške zveze. Kajakaška zveza Slovenije je tako prvič dobila predstavnika v Eci.

Andrej Jelenc, ki je v kajakaški šport vpet že več kot 30 let, bo deloval tudi kot predstavnik evropske zveze v predsedstvu mednarodne kajakaške zveze. Andrej je znan po tem, da je stremi k razvoju kajakaškega športa, vendar pa so bile njegove ideje vse prevečkrat preslišane. In kakšne bodo njegove nove naloge?

Želimo uporabiti čim več medijskih kanalov

"Kar se tiče mojih zadolžitev, bom pokrival slalom in spust na divjih vodah, delal pa bom tudi na področju odnosov z javnostjo. Na tem delu imamo še ogromno rezerve. Področje marketinga pokriva predsednik nemške kajakaške zveze, ki je tudi član predsedstva. Z njim bova v prihodnje največ sodelovala in vodila vse aktivnosti, ki so vezane na področje marketinga in odnosov z javnostjo. Želimo uporabiti čim več medijskih kanalov, tako da bo kajakaški šport čim bolj prisoten tudi na socialnih medijih," je uvodoma povedal slovenski funkcionar, ki se zaveda, da zastavljenih nalog ne bo lahko speljati.

"Brez dovoljenja mednarodne kajakaške zveze sprememb ne bo mogoče uvesti. Zato je tudi pomembno, da sem član izvršnega odbora mednarodne zveze. Tako bom lahko tudi preostalim članom izvršnega odbora predstavil ideje, v katero smer bi moral iti naš šport. Prva stvar, ki jo moramo v slalomu narediti, je, da bodo uradni rezultati znani že takoj po tekmi. Sistem, ki ga imamo trenutno, namreč dovoljuje, da se uradni rezultati lahko znani šele pol ure po končani tekmi, kar je nesprejemljivo."

Sodniške odločitve morajo biti korektne

Že nekaj časa določene kajakaške zveze delajo na modernizaciji kajakaškega športa, predvsem v slalomu. Veliko se dela na videokontroli, zraven pa se razvijajo elektronska vrata, ki bodo v letošnjem letu že na voljo za testiranje. Ena izmed idej je tudi, da bi bila fiksna vrata in ne bi bilo več kazenskih sekund. Jelenc veliko težavo vidi tudi v sodniških službah. "Vsekakor moramo veliko narediti na kakovosti sodniške službe, saj menim, da je tukaj še ogromno rezerve. Kakovost sodnikov na samih tekmovanjih je daleč pod želeno ravnjo. Sodniške odločitve morajo biti korektne in res hitre. Samo s tem bomo lahko prišli do takojšnjih uradnih rezultatov."

Naš sogovornik, ki je bil v svojih športnih letih vrhunski tekmovalec, se zaveda, da do sprememb ne more priti čez noč. Prve mogoče spremembe bodo lahko uveljavili po olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. "Vse spremembe se po navadi delajo za en olimpijski cikel. To pomeni, da če bomo imeli v letošnjem letu določene spremembe pripravljene, jih v olimpijskem letu lahko na določenih tekmovanjih testiramo. Želimo si, da bi letos pripravili čim več stvari, da bi jih prihodnje leto lahko testirali in dali v uporabo za naslednji olimpijski cikel."

Očitno je, da je Andrej Jelenc popolnoma predan temu športu, saj bo imel od zdaj naprej dvojno funkcijo. Že dolga leta je namreč tudi direktor kajakaške zveze Slovenije. "Mislim, da bom lahko vse skupaj usklajeval. Je pa res, da to zahteva še precej dodatne energije in jaz upam, da bomo tudi prihodnje tako dobro vodili našo kajakaško zvezo in da bomo z mojo pomočjo bolje delovali tudi na ravni evropske zveze," je sklenil Jelenc.

Ne spreglejte