Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Nedelja,
30. 10. 2011,
21.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 30. 10. 2011, 21.32

8 let

Gaj Riossa znova dokazal da sodi v sam evropski vrh

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mladi slovenski jahač, komaj 12-letni član konjeniške ekipe Ugar Equestrian Team, Gaj Riossa, je na prestižnem mednarodnem turnirju CSIO-CH v Manerbiu vnovič dokazal, da sodi v sam evropski vrh.

Z dvema tretjima mestoma zanesljivo na finalni grand prix turnirja

V velikem italijanskem športno-konjeniškem centru Palasturla v Manerbiu se je pretekle štiri dneve odvijal izredno močan mednarodni konjeniški turnir (CSIO-CH) v preskakovanju zaprek na katerem se je predstavila in pomerila praktično celotna elita evropskega konjeniškega podmladka (otroci, juniorji in mladi jahači). Svoj razkošni talent in odlično formo pa je v tej zares izjemni konkurenci znova dokazal Gaj Riossa, 12-letni jahač iz Ribnice, ki se iz Manerbia ponovno vrača z lepo bero odličnih rezultatov. Častni krogi, v katerih se najboljši jahači po koncu posameznega tekmovanja poklonijo občinstvu in sodnikom, pa so skozi celotno sezono tako ali tako že postali običajen tekmovalni ritual mladega jahača iz Ribnice.

V parkurju centra Palasturla je Gaj svoj uvodni nastop na ovirah visokih 120 centimetrov - pri tem velja omeniti, da je pred desetimi dnevi celo prvič tekmoval na taki višini - s svojim zanesljivim konjem Unaniemom končal na 3. mestu in s tem jasno napovedal, da se želi kvalificirati na osrednje tekmovanje turnirja. Dan kasneje je slednje, skupaj s kobilo Samantho, tudi uresničil, saj je na identični višini tekmovanje znova končal na bronasti stopnički ter se kvalificiral na glavno tekmovanje turnirja – nedeljski grand prix.

Na glavnem tekmovanju turnirja po napaki ostal brez stopničk, a zasedel odlično 9. mesto

Prvi del finalnega tekmovanja je v konkurenci petdesetih jahačev s svojo tehnično zares dovršeno ježo končal z "nulo", brez podrte zapreke, v drugem delu oziroma nekakšnem baražu ali ožjem tekmovanju, kamor se je uvrstila četrtina najboljših jahačev, pa je z Unaniemom podrl dve zapreki, ki sta ga stali novih stopničk. Kljub temu pa je finalno tekmovanje turnirja zaključil na odličnem 9. mestu in dokazal, da res sodi v sam vrh najbolj perspektivnih evropskih jahačev svoje kategorije.

Utrujen, a zadovoljen

Takoj po tekmi nam je mladi Gaj Riossa zaupal, da se je tokrat moral za stopničke in dobro uvrstitev v finalu zares pošteno potruditi in skoncentrirano odjezditi zahtevne postavitve parkurjev. Jasno je namreč, da na tako pomembnem in visoko rangiranem turnirju ni lahkih preizkušenj. Ob napornem tekmovalnem tempu, ki sta ga tokrat narekovali kar dve preizkušnji na dan, je Gaj povedal, da je po dolgi sezoni tudi že kar malce utrujen. Kljub napaki v drugem delu finala pa je s tokratnimi dosežki seveda upravičeno zadovoljen.

Ne spreglejte