Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 3. 2018,
19.45

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Alex Galič

Nedelja, 4. 3. 2018, 19.45

6 let, 2 meseca

Namizni tenis, DP

Galičeva in Jorgič ubranila naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Alex Galič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na letošnjem državnem prvenstvu v namiznem tenisu na Otočcu sta v posamični konkurenci naslova ubranila Alex Galič in Darko Jorgič. Oba sta bila najboljša tudi med dvojicami; Galičeva je naslov med ženskimi dvojicami osvojila z Nino Zupančič, Jorgič pa s klubskim soigralcem Petrom Hribarjem.  Na 27. državnem prvenstvu Slovenije si je že v soboto Hribar zagotovil tudi naslov med mešanimi dvojicami z Aleksandro Vovk.

Alex Galič je na Otočcu ponovila lanski uspeh iz Puconcev. Triindvajsetletnica, ki že nekaj let igra v tujini, v zadnjih dveh sezonah na Švedskem za Eslöv, je najtežje delo imela v polfinalu proti Ani Tofant (Mengeš). V finalnem obračunu proti Katarini Stražar (Mengeš), ki je bila v polfinalu s 4:2 boljša od Lee Paulin (Arrigoni), Galičeva tekmici ni oddala niti niza, vendar sta se dva končala na razliko. Končni izid je bil 4:0 (8, 12, 9, 7) za najbolje uvrščeno slovensko namiznoteniško igralko na svetovni jakostni lestvici.

"Največ težav mi je v polfinalu povzročila Ana Tofant. V tem dvoboju sem bila preveč nervozna, a se je na koncu izšlo, medtem ko mi je bilo proti Katarini Stražar v finalu nekoliko lažje. Decembra sem imela še eno operacijo, tako da še nisem stoodstotno v želeni formi, je pa iz dneva v dan moja igra boljša," je po svojem drugem naslovu državne prvakinje med posameznicami dejala Alex Galič.

Darko Jorgić se ob odsotnosti Bojana Tokića veseli državnega naslova. | Foto: Getty Images Darko Jorgić se ob odsotnosti Bojana Tokića veseli državnega naslova. Foto: Getty Images

Tudi v moški konkurenci ni prišlo do spremembe na vrhu, saj je 19-letni Jorgič potrdil, da je v odsotnosti Bojana Tokiča najboljši slovenski igralec. V polfinalu je s 4:0 premagal veterana Janeza Petrovčiča (Fužinar Interdiskont), nato pa je bil v finalu boljši še od reprezentančnega kolega Denija Kožula (Saarbrücken) s 4:2 (6, 2, -6, -5, 6, 8). Kožul je v polfinalu s 4:2 (6, 6, -7, -2, 11, 11) ugnal Jana Žibrata (Sobota).

Tokića letos ni bilo na DP, ker je že odpotoval v Doho, kjer bo naslednji teden nastopil na tamkajšnjem mednarodnem prvenstvu Katarja, na enem izmed najmočnejših turnirjev svetovne serije.

Ne spreglejte