Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 5. 2015,
18.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Saša Golob Mitja Petkovšek

Nedelja, 24. 5. 2015, 18.58

8 let

Golobova na Portugalskem do tretjega mesta, Petkovšek peti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na tekmi svetovnega pokala v gimnastiki v Anadii je slovenska telovadka Saša Golob osvojila tretje mesto na parterju. V finalu je nastopil tudi Mitja Petkovšek, ki je bil na bradlji peti.

Čeprav je Golobova v kvalifikacijah imela šele sedmo oceno kvalifikacij, je v finalnem nastopu odlično opravila svojo vajo na parterju in je bila dolgo celo v vodstvu. Na koncu sta jo prehiteli le Madžarka Dorina Boczgo z oceno 13,650 točke in Argentinka Ayelen Tarabini s 13,425, medtem ko je 23-letna Ljubljančanka tekmovanje končala z oceno 13,225.

"Saša sodi v ta krog na tekmah svetovnega pokala. Moram reči, da so bile tekmovalke zelo izenačene, tako da še zdaleč ni bilo samoumevno, da bo prišla do kolajne, vendar je svojo vajo opravila dobro in se zasluženo veselila tretjega mesta," je po tretjem mestu telovadske ŠD GIB Šiška dejal Sebastijan Piletič, sicer selektor moške reprezentance Slovenije.

Petkovšek presrečen

Tudi Petkovšek je imel na bradlji sedmo oceno kvalifikacij, v finalu pa je tekmo končal na petem mestu s 14,450 točke. Prvo mesto je z odlično vajo osvojil Kolumbijec Yossimar Calvo, ki je zanjo dobil oceno 15,950 točke, drugi je bil Kubanec Manrique Larduet s 15,625, ki do zdaj na tekmah svetovnega pokala ni telovadil, tretji pa je bil Britanec Ashley Watson s 15,250.

"Še dva, tri mesece nazaj sploh nisem vedel, ali bom s fanti sploh še kdaj šel na tekmo, česar sem si resnično želel, zato sem presrečen, da sem lahko bil na Portugalskem. Bolj zadovoljen sem bil s kvalifikacijsko tekmo, ko sem užival v vaji, medtem ko danes podobno kot pred dvema tednoma v Varni nisem imel pravega občutka. Med vajo sem trpel, delal napake in ni bilo preveč lepo, ampak za trening sem na koncu, v primerjavi s prejšnjimi tekmami, dodal dvojno sklonjeno salto, do zdaj sem delal skrčeno in to je tisto, kar me navdaja z zadovoljstvom. Do jesenskega dela si z več treninga želim dobiti nazaj še občutke, upam le, da me bo telo poslušalo, da bo zdržalo več treninga in da bi spet prihajal do ocen 15,500 ter bil na ta način bolj konkurenčen svetovnim bradljašem," je svoj nastop ocenil 38-letni Petkovšek.

Ne spreglejte