Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 6. 2011,
23.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 11. 6. 2011, 23.25

8 let

Horvat in Safranova zmagovalca mastersa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mitja Horvat in Martina Safran sta junaka zaključka letošnje namiznoteniške sezone, mastersa v Velenju, na katerem se je zbralo najboljših 16 igralcev in igralk s prejšnjih slovenskih turnirjev.

Horvat je v finalu s 4:1 premagal Jako Golavška, Safranova pa je bila s 4:3 boljša od bolgarske igralke Fužinarja Asje Kasabove. Novost v slovenskih dvoranah je povsem upravičila svoj namen. Čeprav niso nastopili reprezentanti Bojan Tokič, Jan Žibrat in Jana Tomazini, ki si zaradi ignoriranja slovenskih turnirjev tega niso prislužili (mogoče bo v naslednjih sezonah drugače), so preostali slovenski igralci številnim gledalcem ponudili kakovostne dvoboje. Ker je bil seznam nosilcev odvisen tudi udeležbe na drugih slovenskih turnirjih, so bili izredno zanimivi dvoboji na sporedu že zelo zgodaj. Tako sta se pri moških že v prvem krogu srečala finalista državnega prvenstva in reprezentanta, prvak Bojan Ropoša in Grega Zafoštnik, sicer prvi nosilec.

Za razliko od prvenstva v Ljubljani pa je bil tokrat boljši Mariborčan, ki pa do 1000 evrov, kolikor je znašala nagrada za prvo mesto (skupno je za moške in ženske nagradni sklad znašal 5000 evrov), na koncu ni prišel. V polfinalu ga je zaustavil Mitja Horvat. Slednji je v finalu nato ugnal še drugega nosilca Jako Golavška, ki je vse do finala igral z lažjimi tekmeci. Zmagovalec, igralec Keme iz Puconcev, je imel še najtežje delo v četrtfinalu, ko je s 4:3 ugnal Uroša Slatinška. Pri dekletih je status favoritinje upravičila Martina Safran. V četrtfinalu je s 4:1 premagala Tamaro Jerič, v polfinalu s 4:0 Manco Fajmut, v finalu pa še Kasabovo. Denarna nagrada, ki je na slovenskih turnirjih že dolgo ni bilo, ji bo gotovo prav prišla pred bližnjo poroko z nekdanjim badmintonskim reprezentantom Andrejem Poharjem.

Ne spreglejte