Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 9. 2008,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 14. 9. 2008, 21.49

8 let

Horvat pred Plohlom in Slatinškom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mitja Horvat, Zvonko Plohl in Uroš Slatinšek so zasedli prva tri mesta na prvem turnirju TOP 12 za najboljše slovenske namiznoteniške igralce v Puconcih. Med najboljšimi petimi kar trije Prekmurci.

Slednji sicer ni povabil dveh reprezentantov Bojana Tokiča in Saša Lasna, ki sta imela klubske obveznosti v Italiji, zraven pa izmed pomembnejših domačih igralcev ni bilo le še Gregorja Komca in Bojana Paviča.

Na dvodnevnem tekmovanju (sobota in nedelja) je v Športni dvorani OŠ Puconci v dveh jakostnih skupinah nastopilo 24 igralcev, med katerimi so bili prav vsi najboljši igralci, katere je na tekmovanje povabil selektor Bojan Rak.

Horvat brez poraza

V taki konkurenci je bil v prvi jakostni skupini prvi favorit Horvat, domačin iz Puconcev in slovenski reprezentant, ki je vlogo favorita tudi potrdil, saj je premagal vseh enajst nasprotnikov ter brez izgubljenega dvoboja prepričljivo osvojil naslov. Takoj za njim se je uvrstil njegov klubski soigralec Plohl, ki je dosegel devet zmag, premagala pa sta ga le Horvat in drugemi slovenski reprezentant Slatinšek. Kljub temu je Slatinšek končal mesto za njim, saj je utrpel tri poraze. Še tretji igralec Keme Puconci, ki je turnir tudi pripravila, Bojan Ropoša, pa je osvojil četrto mesto. Najprijetneje je presenetil mladi Jan Žibrat, ki se je s šestimi zmagami zavihtel na visoko peto mesto, kar je za najboljšega slovenskega mladinca izjemen dosežek. Kar štirje igralci iz Prekmurja so se uvrstili med pet najboljših, čeprav je bila glavna favoritinja za naslov državnega prvaka ekipa Maribor Finea.

Po pričakovanju je v drugi jakostni skupini slavil Ptujčan Danilo Piljak, ki je v dramatičnem in izenačenem tekmovanju prehitel Pucončana Dominika Škrabana in Ljubljančana Jaka Golavška. S samim tekmovanjem je bil gotovo zadovoljen tudi slovenski selektor Bojan Rak, ki se bo v naslednjih dneh odločil, katere igralce bo povabil pod državno zastavo za evropsko prvenstvo, ki bo od 4. do 12. oktobra v ruskem Sankt Petersburgu.

Ne spreglejte