Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
30. 3. 2016,
11.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Sreda, 30. 3. 2016, 11.36

6 let, 7 mesecev

Ima novega trenerja, a še vedno rada razmišlja s svojo glavo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Slovenska kajakašica na divjih vodah Eva Terčelj pred letošnjo, olimpijsko sezono upa, da je bolj izkušena, svojo nalogo pa bo skušala opraviti čim bolje. "Zagotovo bo napeto, vendar se bom poskušala čim manj obremenjevati."

Če so olimpijske vozovnice pri kajakaših, kanuistih in dvojcih že oddane, je povsem odprt dvoboj med kajakašicami. Za edino olimpijsko mesto se bosta udarili Eva Terčelj in Urša Kragelj. Pred štirimi leti je bilo za nastop na olimpijskih igrah v Londonu napeto do zadnje tekme, na koncu pa je bila boljša Terčeljeva.

Dvakrat je šla v puščavo

Eva Terčelj, sicer študentka arhitekture, se je odločila, da bo letos študij dala nekoliko na stran in se bolj posvetila treningu. Tako kot najboljši slovenski kanuist Benjamin Savšek se je tudi ona odločila za trening v puščavi – v Al Ainu. "Letos smo se odločili, da grem dvakrat v Al Ain, in na podlagi tega tudi razporedili trening. Mislim, da smo stvar dobro zastavili in da smo naredili dober trening. Bili smo dobra ekipa. Zame je bilo to nekaj novega, ker sem zamenjala skupino, tako da sem zadovoljna z dozdajšnjim delom," je uvodoma povedala Eva, ki od lanske sezone sodeluje z novim trenerjem, a še vedno najraje razmišlja s svojo glavo.

Letos je dvakrat odšla v Al Ain, kjer je, kot pravi, opravila dober trening. | Foto: Letos je dvakrat odšla v Al Ain, kjer je, kot pravi, opravila dober trening.

"Nekako vztrajam na svoji poti, saj imam svoje mnenje o veslanju. Vseeno mi je Aleš (Kuder, op. p.) dal nekaj smernic, ki sva si jih zastavila skupaj … Všeč mi je, kako sodelujeva, in upam, da bom to znala pokazati tudi na tekmah."

Zagotovo bo napeto

Terčeljeva je imela v mislih izbirne tekme, ki bodo na sporedu v sredini aprila. Vse tekme bodo v Tacnu, zadnja tekma, ki bo določila potnico, pa evropsko prvenstvo v Liptovskem Mikulašu na Slovaškem. Za obe kajakašici bodo to precej stresne tekme, saj je vložek velik.

"To ni nič novega (smeh). Položaj pred štirimi leti je bil enak in tudi sistem je že znan. Zagotovo bo napeto, vendar se bom poskušala čim manj obremenjevati in čim bolje opraviti svojo nalogo. Mislim, da je to edino, o čemer lahko razmišljam," je razkrila Ljubljančanka. Upa, da je v zadnjih letih postala bolj izkušena in da bo to znala obrniti sebi v prid. Kot je še povedala, se s točkami ne namerava obremenjevati. "Naj jih seštevajo drugi. Na tekmah bom dala vse od sebe, na koncu pa bomo videli, kaj bo to prineslo."

Eva je že preizkusila olimpijsko progo v Riu de Janeiru. | Foto: Eva je že preizkusila olimpijsko progo v Riu de Janeiru.

Sploh se ni zavedala, zakaj se ji stvari izidejo

Eva je bila vedno znana kot tekmovalka, ki je največ pokazala na najpomembnejših tekmah. To je prišlo do izraza predvsem v mlajših kategorijah, kjer je na največjih tekmovanjih kot po tekočem traku osvajala medalje. V članski konkurenci se lahko pohvali z eno zmago na svetovnem pokalu (La Seu d'Urgell – 2013). "Sploh se nisem zavedala, zakaj se mi stvari izidejo. Pozneje sem upala, da se mi bodo, a se mi žal niso. Zdaj skušam te stvari razumeti in stvar zavestno izpeljati tako, kot si želim."

Zadnji konec tedna je 24-letna kajakašica nastopila tudi na mednarodni tekmi v Solkanu, kjer je zasedla sedmo mesto. Urša Kragelj je bila tretja.

Ne spreglejte