Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
17. 10. 2015,
12.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matevž Kamnik odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 17. 10. 2015, 12.28

8 let

Italijana, ki to nista, bosta najbolj nevarna

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tako kot pred vsako tekmo slovenske odbojkarske reprezentance se je tudi pred polfinalno proti Italiji čez nasprotnika "sprehodil" Matevž Kamnik. "Prepričan pa sem, da bodo kos tudi našim sosedom."

Kot smo že večkrat napisali, slovenski reprezentantMatevž Kamnik, ki, če bi bil zdrav, bi bil resen kandidat za prvo slovensko postavo, zaradi nesrečne poškodbe kolena, ki se vleče že dolgo časa, ni odpotoval v Bolgarijo, vseeno pa natančno spremlja igro svojih kolegov in je eden najbolj gorečnih navijačev.

''Kot prvo bi fantom čestital za fenomenalen uspeh. Morem povedati, da mi je res težko, ker nisem z njimi. Zdaj vidim, da res drži tisti rek, da je veliko težje gledati kot pa igrati. Za vse te zmage pa resnično kapa dol vsem fantom. Kar so dosegli z obema zmagama v izločilnih krogih, je zgodovinski dosežek za slovensko odbojko. Res sem vesel, da se je to končno zgodilo, saj nas zdaj nihče več ne bo imel za palčka,'' se je vrnil malce nazaj Kamnik, nato pa je pogovor prešel na Italijo.

Bolje Italija kot pa Rusija

''V polfinalu nas čaka velika Italija. Vendar tudi v četrtfinalu nas je čakala velika Poljska. Vsaj zame je veliko ljubši nasprotnik Italija, kot pa bi bila denimo Rusija (op. p. Italija jo je premagala v četrtfinalu). Njihova igra nam veliko bolj ustreza. Ne samo da Giani pozna celotno moštvo in njihov sistem delovanja, tudi našim igralcem je njihova igra zelo poznana, saj jih veliko igra v Italiji,'' pozdravlja, da se bo Slovenija v četrtfinalu pomerila z Italijo.

Največ škode povzročata Neitalijana

Kamnik meni, da ima Italijo izjemno ekipo, kjer pa izstopata dva: ''Pri igralcih bi gotovo izpostavil oba Neitalijana. Prvi je vsekakor Kubanec Osmany Juantorena. Je prvi zvezdnik njihove ekipe, ki zna narediti veliko škode vsem tekmecem. Tako na servisu kot v napadu. Tudi na sprejemu se je v zadnjih letih zelo popravil. Tukaj pa je tudi ruski zvezdnik Ivan Zajcev, ki prav tako glavno škodo povzroča na sprejemu in v obrambi nasprotnega moštva.''

Sreča je na tem EP na slovenski strani

Kako se lotiti Italije? ''Kot sem napovedal že v prejšnjih tekmah, bi tudi tukaj. Ni več pomembna tehnika, tudi taktika je v ozadju. Prepričan sem, da je na tem EP sreča na naši strani, ki je v ključnih trenutkih tudi pomemben faktor v vseh športih. Prvi pa je seveda boj za vsako točko do zadnje. Na tej stopnji vsi igralci igrajo vrhunsko odbojko. In tega se zdaj zavedajo tudi naši igralci, če se do tekme s Poljsko morda niso. Ponovno bodo odločale malenkosti in majhne podrobnosti. Predvsem s psihološkega vidika.''

''Ne vem, za koga bo ta tekma bolj čustvena. Za fante, ki bodo prvič zaigrali v polfinalu, ali za selektorja, ki bo zaigral proti svoji Italiji. Prepričan pa sem, da bodo kos tudi našim sosedom, sploh če bo igra takšna, kot je bila proti svetovnim prvakom – Poljski,'' je optimističen Kamnik.

Slovenija se bo z Italijo za finale 29. evropskega prvenstva pomerila ob 16.45.

Ne spreglejte