Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 3. 2010,
8.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 17. 3. 2010, 8.20

8 let

Jakič paraolimpijske nastope končal z odstopom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na paraolimpijskih igrah je sinoči svoje nastope končal edini slovenski predstavnik Gal Jakič. V veleslalomu je odstopil v prvi vožnji in tekmo končal brez uvrstitve.

Slovenski alpski smučar je na največjem tekmovanju za športnike invalide v veleslalomu odstopil v prvi vožnji in tekmo končal brez uvrstitve. Zmagal je Nemec Martin Braxenthaler pred Švicarjem Christophom Kunzem in Japoncem Takešijem Suzukijem. Prireditelji paraolimpijskih iger v Vancouvru imajo podobne težave z vremenom, kot so pestile že februarsko olimpijsko dogajanje. Zaradi sneženja in megle so morali konec tedna prestaviti načrtovane tekme v hitrih disciplinah, urnik pa so spremenili tako, da so pohiteli z nastopi v tehničnih disciplinah.

Jakič bi po prvotnem urniku moral nastopiti šele 19. in 21. marca v slalomu in veleslalomu. Slalomski nastop je tako že opravil v nedeljo in osvojil 29. mesto, veleslalom pa ga je čakal v torek. V tej disciplini je sinoči tekmovalce spet oviralo vreme. Zaradi vetra in slabih razmer so morali začetek drugih voženj prestaviti, tako da so se sedeči in stoječi smučarji ter slepi in slabovidni (v teh treh kategorijah smučarji tekmujejo na igrah) na start podali z zamudo. Slovenski smučar prve veleslalomske vožnje ni končal. V njegovi kategoriji, med sedečimi smučarji, je slavil Nemec Martin Braxenthaler pred Švicarjem Christophom Kunzem in Japoncem Takešijem Suzukijem.

Jakič je na paraolimpijskih nastopil igrah drugič, vendar je bil letos prvič v zares aktivni športni vlogi. Pred štirimi leti v Torinu je lahko nastopil le kot predtekmovalec zaradi administrativnih zapletov s povabili Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC). Na letošnjih jubilejnih desetih zimskih paraolimpijskih igrah sodeluje 507 športnic in športnikov iz 44 držav, skupno pa bodo razdelili 64 kompletov medalj v petih športnih panogah, alpskem smučanju, biatlonu, teku na smučeh, curlingu in sedečem hokeju. Igre se bodo končale v nedeljo.

Ne spreglejte