Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2024,
18.30

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Kaja Kajzer Andreja Leški judo

Ponedeljek, 29. 4. 2024, 18.30

2 tedna, 3 dni

EP v judu

Kaja Kajzer in Andrej Leški ponosno pokazali kolajni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Kaja Kajzer Andreja Leški | Kaja Kajzer in Andreja Leški sta doma ponosno pokali kolajni. | Foto Daniel Novakovič/STA

Kaja Kajzer in Andreja Leški sta doma ponosno pokali kolajni.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Judoistki Kaja Kajzer in Andrej Leški sta pretekli konec tedna poskrbeli za odmeven uspeh na velikih tekmovanjih s srebrno in bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Zagrebu. Ob vrnitvi domov so se jima poklonili tudi v matičnem Judo klubu Bežigrad.

Andreja Leški
Sportal Andreja Leški je po uspehu izjemno zadovoljna

Tako Kaja Kajzer kot tudi Andreja Leški s preteklimi uspehi že krasita steno slavnih v bežigrajskem klubu, z novima osvojenima kolajnama pa sta tokrat poskrbeli tudi za uspešen uvod velikih tekmovanj v olimpijski sezoni. V klubu so ju skupaj s trenerjem Luko Kuraltom pozdravili tako vodstvo kluba kot judoisti različnih starostnih kategorij.

Kaja Kajzer | Foto: Daniel Novakovič/STA Kaja Kajzer Foto: Daniel Novakovič/STA Kajzer in Leški sta ob tem podoživeli uspehe v Zagrebu. "Na prvenstvo sem šla predvsem brez pričakovanj in sproščeno, saj mi to tekmovanje ni bilo glavni cilj letošnjega leta, to bodo olimpijske igre," je dejala 24-letna Kajzerjeva. Glavni cilj Ljubljančanke je bil na tekmi prikazati napredek s treningov, zato je še toliko bolj zadovoljna z osvojenim srebrom v kategoriji do 57 kg.

Andreja Leški | Foto: Daniel Novakovič/STA Andreja Leški Foto: Daniel Novakovič/STA Njena klubska kolegica Leškijeva je po lanskem zlatu na evropskem prvenstvu tokrat osvojila bron v kategoriji do 63 kg, a je bila že po tekmi jasna, da je osvojene medalje izredno vesela, ne glede na njen lesk. "Hvala klubu za podporo, hvala trenerju in moji 'sparing' partnerici Kaji," se je 27-letnica zahvalila zbranim in znova ponovila, da je vesela, ker je njen trud poplačan z medaljo.

"Na tekmo greš z željo, da bi dal vse od sebe. Ob tem upamo, da nam bo uspelo. Sem zelo hvaležna, da je to že tretjič, da sem na evropskem prvenstvu osvojila medaljo," je dodala nasmejana Primorka. Ob slavju po uspehu na evropskem prvenstvu bo predah za obe sicer zelo kratek, saj bosta obe že v prvi polovici maja nastopili na naslednji tekmi, grand slamu v Kazahstanu.

Andreja Leški
Sportal Drugi dan zapored kolajna za Slovenijo, Andreja Leški bronasta
Kaja Kajzer
Sportal Kaja Kajzer je evropska podprvakinja
Ne spreglejte