Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 6. 2010,
19.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 12. 6. 2010, 19.31

8 let

Kajakaši osvojili četrto mesto v klasiki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kajakaši Nejc Žnidarčič, Jernej Korenjak in Lovro Leban so na SP v spustu na divjih vodah v moštveni vožnji sprinta osvojili bronasto medaljo, nato pa v klasičnem spustu osvojili četrto mesto.

Slovenija je imela na vodi še posadko v kanuju. Moštvo v kanuju, v ekipi so veslali bronasti Jošt Zakrajšek ter debitanta na velikih članskih tekmovanjih Blaž Cof in Nejc Kravanja, je v klasičnem spustu osvojilo četrto mesto, v sprintu pa so bili peti.

"Po svoje sem mogoče malo razočaran, ker so nas že na sprintu od zmage ločile stotinke in mogoče bi s kakšno napako manj lahko bili celo prvi. Tekma je mimo in nimamo več kaj o tem razmišljati. Pri klasični vožnji smo prav tako za medaljo zaostali za eno sekundo, na devetih minutah je to kaplja v morje. Mogoče je en grenak priokus ostal po tem dnevu. Kljub temu pa sem prepričan, da smo lahko s kolajno v sprintu zadovoljni. Jutri je na sporedu posamična vožnja v sprintu in upam, da se bo 'poklopilo', saj imamo kar velike možnosti za kakšno medaljo," je po preizkušnjah dejal Leban.

Po osvojenem bronu v klasičnem spustu tudi v moštveni preizkušnji igra stotink ni bila na strani evropskega prvaka Žnidarčiča: "Razlike so bile res zelo majhne. To je šport, prav nič ne moremo pomagati. Napovedal sem štiri medalje na tem prvenstvu, ena se mi je tako izneverila, a jutri je nov dan."

Slovenci so v moštvenem sprintu za srebrnimi Italijani zaostali le štiri stotinke, za zlatimi Čehi, ki so nastopili v postavi Karel Sklepica, Kamil Mružek in Tomaš Slovak, pa 26 stotnik sekunde.

"Z bronom smo zelo zadovoljni, čeprav smo imeli pred ciljem še kakšno rezervo. Glede na majhne razlike bi sicer lahko zmagali. Na klasičnem spustu je tudi zelo malo zmanjkalo za kolajno, vendar pa je bila vožnja zelo dobra, tako da smo lahko tudi s tem zadovoljni. Do klasične tekme smo bili vodilni tudi v skupnem seštevku med moštvi in tudi po današnjem dnevu ostajamo med vodilnimi ekipami. Dobre vtise so nekoliko pokvarile poplave v zadnjih dneh in preložene tekme, zdaj pa so organizatorji vendarle izpeljali program po načrtu in je vse potekalo normalno," je dejal trener Dejan Testen.

Ne spreglejte