Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
24. 4. 2015,
11.32

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Flajs Andrej Štembergar Zupan Jan Kozamernik odbojka ACH Volley Calcit Volleyball 1 DOL

Petek, 24. 4. 2015, 11.32

3 leta, 10 mesecev

Kapetan Andrej Flajs se je izognil spornemu vprašanju

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovensko državno prvenstvo v odbojki za moške je končano. Zmagovalec je pričakovano ACH Volley, na drugem mesto pa je v primerjavi z lansko sezono Calcit zamenjal Panvito.

Lahko rečemo že talisman ACH Volleyja, kapetan Andrej Flajs, se je po novem naslovu državnega prvaka veselil že svojega desetega, samo dvakrat ni bil zraven, ko je pokal dvignil takrat še blejski klub. "Po pravici povedano jih ne štejem, moram pa reči, da je letošnja medalja še posebej sladka. Zadnji dve sezoni sta drugačni od prejšnjih, ne veljamo več za tako velike favorite, zato sem še toliko bolj vesel, da smo na koncu pokazali največ in prišli do naslova," je povedal izkušeni Sevničan, ki je s soigralci v tej sezoni v svoje vitrine vrnil pokalno lovoriko. So pa izgubili naslov v ligi MEVZA, kjer so osvojili tretje mesto.

"Kamničani so glede na igralsko zasedbo, trenerja in igralne pogoje, ki jih imajo, pokazali, da so pri vrhu in na trenutke pokazali, da se lahko kosajo z nami. Današnjo tekmo smo začeli v velikem krču, a smo na to le zbrali in končali serijo," je dodal Flajs, ki na vprašanje, ali je bilo med sezono res treba menjati trenerja Tomija Šmuca, ki ga je zamenjal Bogdan Kotnik: "Temu vprašanju bi se raje izognil."

Flajsu bo po tej sezoni potekla pogodba, a še vedno obstaja možnost, da bo ostal v Ljubljani, seveda pa pušča odprte možnosti, da po dolgem času spet zaigra v tujini. "Vse je odprto, z vodstvom kluba se še nisem pogovarjal. Mislim, da sem v tej sezoni pokazal nekaj dobrih predstav, tudi zdravje mi bolje služi kot lani, zato bom imel pri iskanju delodajalca manj težav. Vse bo znano v roku enega meseca," je dodal kapetan Ljubljančanov.

Lani še v drugi ligi, letos dvojna krona

Nekaj misli po finalu je strnil tudi Jan Kozamernik, eden najbolj obetavnih blokerjev v Sloveniji, ki je še lani igral v drugi slovenski ligi v dresu Črnuč, zdaj pa je že prvo leto v 1. DOL pokazal, da je iz pravega testa in se takoj okitil z dvema lovorikama.

"Fenomenalno, sploh ne vem, kaj naj rečem. To sem si želel vso sezono. Pred začetkom končnice nas je Kamnik enkrat premagal, a ta poraz nas ni prestrašil, vedeli pa smo, da bo težko. Nihče ni pričakoval, da se bomo sprehodili do naslova, vseeno pa menim, da nam je na koncu uspelo na en lep način," je finalno serijo ocenil mladi bloker, ki ga čaka nekaj počitka, potem pa se bo že pridružil pripravam mladinske izbrane vrste in pozneje morda tudi članske, če ga bo selektor Andrea Giani potreboval. Dodajmo, da je tudi njemu potekla pogodba, a prav tako še ne ve, kje bo v prihodnji sezoni.

"Ko oboji igramo na maksimumu, so Ljubljančani enostavno boljši"

Želja Kamničanov pred finalno serijo je bila, da bi kar se da močno grenili življenje Ljubljančanom. Na koncu je bil izkupiček ena zmaga. "Naš prvi cilj je bil, da se dobro upiramo ACH Volleyju. Ne bom rekel, da smo pričakovali zmago, a vso tekmo smo hoteli igrati dobro. In kadar je to tako, lahko igramo z njimi, to smo v tej sezoni večkrat dokazali. Konec finala je naša bilanca ena zmaga, ali je to dovolj ali ne, ne bi razpredal. Pokazali smo, da se da ACH tudi premagati, če nam uspe ena navdahnjena in vrhunska predstava. Če pa igramo mi na maksimumu in oni tudi, pa so preprosto boljši," po finalu ni bil preveč razočaran kapetan Calcita, Andrej Štembergar Zupan.

"Čestitke ACH Volleyju za nov naslov, za novo zvezdico, upam, da se prihodnjo sezono ponovi tak finale in dobimo priložnost, da pokažemo še kaj več ali se jim celo maščujemo," je dodal nekdanji odbojkar Astec Triglava.

Ne spreglejte