Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2012,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 9. 2012, 8.41

8 let

Kdo bo osvojil floorball prestol?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Počitka" je konec, začenja se nova floorball sezona in z njo lov na lovoriko najboljšega. Tudi letos v najmočnejši ligi Terme Olimia nastopa šest ekip. Lahko kdo na vrhu preseneti Škofjeločane?

Po slabem tednu dni, ko so si mladinci z zmago na kvalifikacijskem turnirju v Ciampinu priborili vstopnico za svetovno prvenstvo v nemškem Hamburgu, je prišel čas za nove floorball izzive. Pred vrati je Državno prvenstvo elitne lige Terme Olimia, v katerem se bo tudi letos za naziv najboljšega potegovalo šest moštev. Med ekipami, ki bodo v predtekmovanju odigrale vsaka po 15 tekem, je pet starih znank najbolj kakovostne slovenske lige in ena "novinka".

Če začnemo pri slednji, gre za ekipo floorballistov, ki prihajajo iz gorenjske prestolnice hokeja, Jesenic. Člani FBC Plinstal Thunder Jesenice so še lani igrali v drugem kakovostnem floorball razredu, kjer so z dovršeno igro in strahovito statistiko (v celotni sezoni niso oddali niti točke) zanesljivo krojili vrh lestvice in se uvrstili v najmočnejšo ligo, v kateri znajo biti trn v peti marsikateremu nasprotniku. Poleg Jeseničanov bodo veščine prikazali še eni Gorenjci, in sicer člani Polycoma Brloga, ki so končali na petem mestu. Mesto pred Škofjeločani je pripadlo igralcem Itak Sporta Borovnice, ki so v polfinalu lanske sezone klonili proti kasnejšim prvakom in sezono sklenili na četrtem mestu. Borovničanom so načrte o medalji prekrižali Žirovci, ki so se brona veselili z rezultatom 6:4. Med elito bomo gledali tudi ljubljansko FBK Olimpijo, ki se iz leta v leto bliža vrhu, a se ga še ni uspela dotakniti. Pravzaprav zadnjih osem let slasti vrha ni okusila nobena druga ekipa kot ekipa FBK Insporta iz Škofje Loke in Itak Sport Borovnice (slednji so Škofjeločanom skalp vzeli v sezoni 2009/2010). In tudi letos škofjeloška ekipa prestola prav gotovo ne bo zlahka izpustila iz rok.

Ali in kdo lahko kdo preseneti zaenkrat "neustavljive" Škofjeločane, česa so zmožni novinci v najmočnejši ligi, kam lahko posežejo Ljubljančani, Borovničani, Žirovci in gorenjska četa Polycoma, bo sicer znano šele spomladi, a nekatere odgovore bomo dobili že prej. Že prvi krog (15. september) namreč prinaša derbi lanske sezone, saj se bodo aktualni državni prvaki v domači dvorani Poden pomerili s podprvaki iz Ljubljane. V drugem obračunu bodo palice prekrižali novinci z Jesenic in škofjeloški Polycom Brlog. Tekma med Itak Sport Borovnico in FBC Žiri pa bo na sporedu prihodnji konec tedna (22. septembra), ko se bodo Borovničani Žirovcem pred domačimi navijači lahko oddolžili za poraz na tekmi za tretje mesto.

Ne spreglejte