Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
2. 6. 2019,
14.22

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

Peter Kauzer Martin Srabotnik Niko Testen kajak kanu

Nedelja, 2. 6. 2019, 14.22

4 leta, 11 mesecev

Evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju v Pauju

Nenavadne sodniške odločitve pri Kauzerju, zmaga na Češko

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Peter Kauzer | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

V nedeljo na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v Pauju poteka še zadnje dejanje. Za medalje se merijo kanuistke in kajakaši. Od naših kajakašev so vsi trije obstali v polfinalu, medtem ko med kanuistkami nismo imeli slovenskih predstavnic. Med kajakaši je evropski prvak postal Vit Prindiš, med kanuistkami pa je zmagala Čehinja Tereza Fiserova.

Pau | Foto:

Benjamin Savšek
Sportal Ko smo ga spomnili na družino, je komaj zbral besede #video

Peter Kauzer | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc

Med kajakaši so slovenske barve branili Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen. V našem taboru so največ pričakovali od prvega, a so mu sodniki pripisali kar sto kazenskih sekund, tako da je bilo za Hrastničana sanj o novem evropskem uspehu konec. Petintridesetletni kajakaš po teh odločitvah ni bil ravno najbolj zadovoljen, a se ob tem zaveda, da ga najpomembnejše tekme v sezoni še čakajo. Če Kauzerju ne bi dosodili napake, bi bil tretji, tako pa je prvenstvo končal na 30. mestu.

Slovenski trener: To ni ravno v pohvalo sojenju

Našemu najboljšemu kajakašu, ki je branil lansko evropsko zlato, so najprej dosodili 50 kazenskih sekund. Po pritožbi naše reprezentance je dobil dodatnih 50 kazenskih sekund. Po mnenju Boruta Javornika, slovenskega trenerja, je sodniška komisija sprejemala čudne odločitve oziroma je pri sodnikih vladala prava zmeda.

Najboljša uvrstitev, 20. mesto, je uspela Niku Testenu, najmlajšemu članu kajakaške reprezentance. | Foto: Nina Jelenc Najboljša uvrstitev, 20. mesto, je uspela Niku Testenu, najmlajšemu članu kajakaške reprezentance. Foto: Nina Jelenc

"Odločitev je, da ima Peter sto kazenskih sekund, ampak sodniki so imeli proceduralne zaplete. To ni ravno v pohvalo sojenju. Ko sem podal pritožbo, smo se pogovarjali o povsem drugih vratih. Na koncu so se odločili tako, kot so se," je bil kratek Javornik, ki je med drugim razkril, da se je ena ali več drugih reprezentanc pritožilo na vožnjo Kauzerja.

Za najboljšo slovensko uvrstitev je poskrbel Niko Testen, ki je bil 20., Martin Srabotnik pa je bil na koncu 25.

"Štartal sem v redu. Na polovici proge je šlo malo na tesno, ker sem želel krajšati linijo, a se ni obneslo. V nadaljevanju sem poskušal dobiti še kakšno sekundo, a sem se zavedal, da sem storil veliko napako. Sicer se počutim odlično, ampak ni se končalo po pričakovanjih," je po tekmi povedal celjski kajakaš Martin Srabotnik.

V zelo napetem finalu je slavil Čeh Vit Prindiš, drugo mesto si je privozil Poljak Daruisz Popiela, tretji pa je bil Francoz Quentin Burgi.

Martin Srabotnik je bil na koncu 25. | Foto: Nina Jelenc Martin Srabotnik je bil na koncu 25. Foto: Nina Jelenc

Med kanuistkami, kjer ni bilo naših, je bila po polfinalu najhitrejša Čehinja Tereza Fiserova, druga je bila Nemka Andrea Herzog, tretja pa Monica Doria Vilarrubla iz Andore.

Slovenska reprezentanca se iz Francije vrača z dvema zlatima in eno srebrno medaljo. Za posamično zlato je v soboto poskrbel Benjamin Savšek. V ekipnih vožnjah so kanuisti prav tako postali evropski prvaki, medtem ko so bili kajakaši srebrni.

Benjamin Savšek
Sportal V Franciji odmeva Zdravljica, Savšek kralj divjih voda! #video
Ne spreglejte