Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
9.24

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

kegljanje

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 9.24

5 let, 8 mesecev

Konstruktor stežka, Celjanke še drugič remizirale #kegljanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

V drugem kolu kegljaške državne lige so za največje presenečenje poskrbele kegljačice Impola, ki so na domačih tleh serijskim državnim prvakinjam iz Celja odščipnile točko. Za las so se porazu izognili tudi moški državni prvaki iz Maribora.

Maribor konstruktor | Foto: KK Konstruktor Foto: KK Konstruktor Pri ženskah edine neporažene kegljačice Triglava

V drugem kolu kegljaške državne lige smo spet največje presenečenje videli pri ženskah, kjer so že drugič zapored remizirale slovenske serijske državne prvakinje iz Celja. Tokrat jim je točko odščipnila ekipa Impol iz Slovenske Bistrice, semafor pa se je ustavil pri 3166 : 3134. Edina neporažena ekipa v 1. A državni ligi tako ostajajo kegljačice Triglava iz Kranja, ki so z dvema zanesljivima zmagama v prvih dveh kolih odkrito napovedale pohod na naslov državnih prvakinj.

Konstruktor le stežka čez Proteus

Pri moških je bilo zelo razburljivo, a sta tako Calcit iz Kamnika kot tudi Konstruktor iz Maribora na koncu zmagoslavno zapustila domače kegljišče. Pri Kamničanih rezultat 7 : 1 ne predstavlja takšne premoči na kegljišču, saj je bila tekma napeta in še zdaleč ne nezanimiva. Še nekoliko bolj je bilo zanimivo v Mariboru, kjer so kegljači Proteusa iz Postojne dodobra namučili domačine.

Na koncu sta obe točki ostali doma in aktualni državni prvaki ostajajo v letošnji sezoni neporaženi. Z 8 : 0 je Hrastnik premagal tudi Ljubelj in tako poleg Kamničanov in Mariborčanov ostaja edina neporažena ekipa.

Slovenija Kanada, pripravljalna tekma na SP, odbojka
Sportal Razočarani in jezni slovenski selektor ne ve, ali bi še vztrajal
Lionel Messi
Sportal Katalonski palček jo je zagodel veliki Barceloni

Še zadnje priprave pred evropskimi pokali

Med koncem tedna bo potekalo še tretje kolo, preden ekipe, ki so si lansko sezono zagotovile nastope v evropskih pokalih, odpotujejo v Zaprešič, Apatin in Sarajevo. V tretjem kolu bo zanimivo v Gorici, kjer gostuje Konstruktor. Pri ženskah bodo kegljačice Celja poskusile popraviti slab vstop v sezono, nasproti jim bodo stale Kamničanke.

Na svetovni pokal, ki bo potekal od 1. do 6. oktobra v Zaprešiču, potujeta aktualna državna prvaka Konstruktor in Celje. V evropskem pokalu bo v moški konkurenci sodelovalo skupno štirinajst ekip. Med njimi bo tudi Calcit Kamnik. V ženski konkurenci bo tekmovalo osem ekip, med njimi seveda ne bodo manjkale državne podprvakinje Triglav Kranj.

Ženska kluba Miklavž in Brest Cerknica ter moška Gorica in Ljubelj se bodo odpravili v Apatin na pokal NBC, kjer bo izjemna konkurenca - pri moških kar štiriindvajset ekip in pri ženskah šestnajst.

Ne spreglejte