Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 6. 2012,
21.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kranjska Gora svetovno prvenstvo gorsko kolesarstvo

Torek, 12. 6. 2012, 21.07

8 let, 1 mesec

Kranjska Gora bo gostila EP v gorskem kolesarstvu za veterane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kranjska Gora bo od 22. do 24. junija gostila evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu za veterane v disciplinah olimpijski kros in spust.

Spustaši se bodo za naslov najboljšega na stari celini pomerili v soboto, 23. junija, dan pozneje pa se bodo na progo podali še tekmovalci v krosu.

"Prvenstvo organiziramo že tretjič v zadnjih štirih letih in skrivnosti z vidika organizacije ni več. Edina neznanka je vreme, a na to seveda nimamo vpliva. Obe progi sta podobni kot v preteklih letih, manjše spremembe se obetajo le na progi za spust. Nov je zgornji del, ki je sedaj bolje pripravljen za deževne razmere, uredili smo tudi posamezne druge odseke. Namen prvenstva je, da vsi udeleženci uživajo in se imajo dobro, seveda pa se bodo vsi z veseljem pomerili tudi z uro in drugimi tekmovalci. Zato progi nista tehnično prezahtevni, a še vedno dovolj zahtevni, da predstavljata izziv. Priprave na prvenstvo sicer potekajo že več mesecev, v teh dneh nas čakajo še zadnja dela na obeh progah, nato pa prihodnji teden postavimo še ciljno areno. Trenutno je prijavljenih nekaj čez 150 tekmovalk in tekmovalcev iz skoraj vseh evropskih držav, prijave pa še potekajo in končna številka bo podobna lanski. Največ zanimanja je zopet iz držav Srednje Evrope in Skandinavije, seveda pa tudi sosednje Italije, ki je kolesarska velesila," je na današnji novinarski konferenci povedal direktor tekmovanja Gorazd Stražišar.

"Prvenstvo je dobra promocija za gorsko kolesarstvo v Sloveniji. Kot zveza srčno upamo, da bomo lahko v naslednjih letih gostili ne samo veterane, ampak tudi najboljše članske gorske kolesarje iz Evrope. Evropsko prvenstvo smo že gostili, prav tako pa tudi dirko svetovnega pokala. Zadovoljen sem, ker je organizatorjem uspelo sredstva za tako veliko prireditev zagotoviti skupaj s turizmom, saj finančne razmere v športu niso idealne. To je prava pot za naprej, skupni nastop športa in turizma, ki prinaša prednosti za obe strani. V naslednjih letih bomo zagotovo kandidirali za eno izmed velikih prireditev. Ideja o cestnem evropskem prvenstvu ni nova, gorsko-kolesarsko evropsko prvenstvo smo tudi že imeli in tudi o tem razmišljamo," pa je ob tem dejal Milan Knez, sekretar Kolesarske zveze Slovenije.

Prvenstvo bo s svojimi spremljevalnimi prireditvami oznanilo tudi uradni začetek poletne sezone v tem turističnem središču.

Ne spreglejte