Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 5. 2012,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 17. 5. 2012, 15.19

8 let

Kuk in Leban brez nastopa na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenskima sprinterjema na mirnih vodah Roku Kuku in Lovru Lebanu se ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre v Londonu.

Primorca sta v finalu evropskih kvalifikacij za OI v Poznanu osvojila tretje mesto med kajakaškimi dvojci na 1000 metrov in za sekundo zaostala za potjo v britansko prestolnico.

Tja bosta tako potovala zmagovalca, Portugalca Fernando Pimenta in Emanuel Silva, ki sta za vsega desetinko sekunde v končnici preizkušnje ugnala češko posadko Daniel Havel/Jan Šterba.

"Od sebe sva dala res vse. Tudi sama priprava na tekmo in ves teden pred tem nastopom je bil na maksimumu. Sam nastop pa bi lahko izpeljala bolje, ni prav steklo. Še vedno je bilo v redu, ampak ne vrhunsko. Ko ni velikega pritiska, nastopava še bolje. Tukaj pa je bil pritisk res velik in gre vse malo bolj na trdo, toda te težave imajo vsi, sploh v teh težkih, valovitih pogojih. Sva razočarana, ampak sva pokazala vse, kar v tem trenutku lahko," je po finalu povedal Kuk, ki se je že pred odhodom zavedal, da bo osvojitev kvote zelo težka, saj sta na OI uvrščena le zmagovalca.

"Zagotovo nama ni lahko, saj je bil to glavni cilj sezone in glavni cilj zadnjih treh let. Težko je reči, da smo šli v Poznan po kvoto. Šli smo jo poskusit dobiti, saj je v taki konkurenci pričakovati ali napovedovati prvo mesto nehvaležno. Sprint je le šport z veliko začetnico, tu je konkurenca res izjemna. Že dejstvo, da sva danes za sabo pustila nekaj imen, ki so London že dosti prej načrtovala in so tudi v enojcih boljši kot midva, nam vliva nek optimizem pred nadaljevanjem sezone," je še povedal Kuk, ki se kljub razburkani gladini ni izgovarjal na razmere.

"V Poznanu so večkrat zelo slabi pogoji. In ko so, so za vse slabi. Ni tega, da bi komu kaj pomagalo ali da bi bil vpliv na različnih progah različen. Sama se ne znajdeva v teh valovih. Ko nama gre, nama gre zaradi dobre tehnike, drsenja čolna. To pa lahko razvijeva na mirni vodi v mirnih razmerah. Tu pa je bilo 'packanje' na roke, ki gre bolje tistim, ki so tudi fizično toliko dobro pripravljeni, da zdržijo nekaj čez tri minute takega vrtenja vesel," je zaključil Kuk. Ta bo skupaj z Lebanom in Joštom Zakrajškom, ki je olimpijsko kvoto neuspešno lovil med kajakaši na 1000 metrov, v Poznanu tekmoval še na tekmi svetovnega pokala, ki bo v petek, soboto in v nedeljo. Na njej bosta od Slovencev nastopila še Špela Ponomarenko Janić in Tilen Vidovič.

Ne spreglejte