Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2011,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 8. 5. 2011, 16.38

8 let

Kuk in Leban za konec peta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kajakaši in kanuisti so v Poznanu končali prvo letošnjo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Zadnji dan tekmovanja sta veslala tudi Rok Kuk in Lovro Leban ter osvojila končno peto mesto.

Slovenca sta tako solidno nastopila tudi v velikem finalu kajakaških dvojcev na 500 metrov, zmagala pa sta Belorusa Raman Pjatrušenka in Vadzim Mahnev.

Kuk in Leban sta sicer v soboto veslala tudi v finalu na 1000 metrov in osvojila osmo mesto, enako uvrstitev pa je na isti razdalji med kajakaši vpisal Jernej Župančič Regent. Slednji je danes tako kot tudi Jošt Zakrajšek veslal na 5000 m, a dirke ni končal, medtem ko je Zakrajšek zasedel deveto mesto. Zmagal je Portugalec Fernando Pimenta.

"Danes sva z Rokom tekmovala na 500-metrski razdalji in se uvrstila na peto mesto, kar je nekoliko bolje kot včeraj na 1000-metrski, kjer sva bila osma. Jaz osebno sem s tem rezultatom kar zadovoljen, čeprav bi bilo lahko bolje, saj imava še vedno ogromno težav z najino stabilnostjo in usklajenostjo," je po tekmi pojasnil Leban.

"Glede na to, da zdaj 500-metrska razdalja ni več olimpijska disciplina, z Rokom več pozornosti posvečava 1000-metrski in se na pol krajšo nekako niti več ne ozirava veliko. Upam, da bo na naslednjem svetovnem pokalu boljše in da se bova do takrat lahko bolj uskladila, da bova pokazala vse, kar imava v sebi. Tako, kot sva zdaj veslala, je namreč težko dati 100-odstotkov," je dodal Leban, ki bo skupaj s Kukom nastopil tudi čez 14 dni v Račicah.

V Poznanu so sicer manjkali najboljša slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko, Tea Kralj in Nejc Žnidarčič. Vsi trije pa bodo nastopili na drugi tekmi svetovnega pokala v Račicah. Tretja tekma bo v nemškem Duisburgu, junija bodo sprinterji na mirnih vodah tekmovali na evropskem prvenstvu v Beogradu, avgusta pa še na svetovnem prvenstvu v Szegedu.

Ne spreglejte