Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
8. 7. 2012,
6.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 8. 7. 2012, 6.19

8 let, 1 mesec

Le še zmaga do cilja – Silverhawks v finale s 43:0

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Državni prvaki v ameriškem nogometu Ljubljana Silverhawks so finalisti regionalne lige Sport Klub CEFL. V polfinalu so nadigrali oslabljene Blue Devils Hohenemsa 43:0. Bowl sledi čez 14 dni.

Blue Devils v Domžale na polfinalno tekmo niso prišli z vsemi najboljšimi in Ljubljana Silverhawks so zagospodarili na igrišču že v prvi akciji tekme. Will Galusha, ki je igral podajalca, čeprav to ni, je podal prestreženo žogo, Jure Laharnar jo je vrnil na 10 jardov, nato podal nazaj do Roka Sedeja, ki je stekel v končno cono (7:0). V drugem napadu na tekmi je Rok Štamcar izpustil žogo za "touchdown", a se odkupil že v naslednjem, ko mu je Anthony Gardner podal za šest točk s 30 jardov (14:0). Vmes so gostje sicer prišli v končno cono (žogo je ujel Andrew Blakely), a so sodniki piskali prehiter štart. Ob koncu prve četrtine je Desmond Hendricks poskrbel za izgubljeno žogo Devilsov na njihovih 10 jardih in tako Gardnerju ni bilo težko podati do Janu Jakusa za nove točke (21:0).

V drugi četrtini so imeli svoj šov sodniki. Spet preveč zastavic in igra je bila preveč raztrgana. Galusha se je sicer trudil, a še tisto, kar je dobil jardov, je šlo po kaznih nazaj. Četrti "touchdown" na tekmi je bil najlepši. Silverhawks so začeli na svojih 10 jardih, Gardner je žogo dobil v končni coni, ni mogel podati in je sam stekel. In je tekel in tekel. Čez celotno igrišče za 28:0. To je bil najdaljši "touchdown" podajalca Sokolov po tleh v zgodovini. Izid polčasa je bil 35:0. Gardner je podal za svoj četrti TD na tekmi, svojega drugega pa je ujel Jakus (končni coni so se približali z več lepimi podajami na Bojana Justina).

Drugi polčas je bil le še formalnost (priložnost so dobili tudi rezervisti). Zadnji "touchdown" je dosegel Matej Pavlič. Milanu Naratu, ki je pred tem vse strele na gol zadel, so poizkus tokrat blokirali, a je dobil žogo v svoje roke in za dve točki sam stekel v končno cono. Ko se je ura iztekla, je bilo na semaforju 43:0 in želen ter pričakovan finale je bil tu.

Ne spreglejte