Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 5. 2011,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 21. 5. 2011, 16.38

8 let

Leban in Kuk peta v Račicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenca Rok Kuk in Lovro Leban sta na drugi tekmi svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah v Račicah osvojila peto mesto na 1000 metrov.

Na isti razdalji sta med kajakaši nastopila tudi Jernej Župančič Regent in Jošt Zakrajšek ter pristala na 12. oziroma 19. mestu.

Leban in Kuk sta si finale na 1000 metrov priveslala s tretjim časom svoje polfinalne skupine, v soboto pa sta še enkrat dobro odveslala in za tri mesta izboljšala uvrstitev s prve tekme. "Vse, kar je bilo narobe na prvi tekmi, sva zdaj popravila. Spet sva imela tiste dobre občutke z lanskih tekem svetovnega pokala. V kvalifikacijah sva imela še nekaj težav, nato pa pred polfinalom opravila določene spremembe na čolnu in to se je takoj poznalo. Čoln je bil bolj stabilen, tako da sva lahko pokazala vse, kar znava, in sva zelo zadovoljna," je po tekmi povedal Kuk.

Blizu vrha

Z Lebanom sta zadovoljna tudi s pripravljenostjo v tem obdobju, ugotovila sta, da sta blizu vrha v tej konkurenci. "Na tej tekmi je bilo precej več tekmovalcev kot na prvi. Od najboljših sta manjkala le najboljša Nemca, drugi so bili vsi tukaj. Ne vemo, kako vsi drugi tempirajo formo, mislim, da tu še ni nihče posebej dobro pripravljen. Tako kot tudi midva še nisva. Sva pa zraven, to sva videla, pridobila sva več kot sekundo v primerjavi z zmagovalcema, bila sva v boju za stopničke, tako da sva v igri za veliki finale tudi na največjih tekmovanjih. Kako pa bo avgusta, ko bo svetovno prvenstvo, pa bomo videli. Sem sva prišla pogledat, kje lahko končava z dobrim veslanjem. Ker sva bila blizu stopničk, sva zadovoljna s tem," je še povedal Kuk.

V tej disciplini sta zmagala Rusa Vitalij Jurčenko in Vasilij Pogreban pred Britancema Davidom Smithom in Murrayjem Stewartom ter Portugalcema Joaom Ribeirom in Emanuelom Silvo. Leban in Kuk, ki bosta v nedeljo veslala še v finalu B na 500 metrov, sta za stopničkami zaostala dobro desetinko sekunde.

V soboto so tekmovalke in tekmovalci opravili tudi kvalifikacije in polfinale na 200 metrov. Med kajakaši se je Nejc Žnidarčič s petim časom svoje kvalifikacijske skupine prebil v polfinale, tam pa je bil v svoji skupini osmi in končal tekmovanje.

V nedeljo bodo na sporedu še finalne odločitve na 200, 500 in 5000 metrov.

Ne spreglejte