Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 5. 2010,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 8. 5. 2010, 17.55

8 let

Leban in Kuk tretja v Vichyju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska kajakaša na mirnih vodah Lovro Leban in Rok Kuk sta na uvodni tekmi svetovnega pokala v sprintu v francoskem Vichyju na 1000 metrov osvojila tretje mesto.

Slovenca sta zaostala le za olimpijskima prvakoma iz Pekinga, Nemcema Martinom Hollsteinom in Andreasom Ihlejem, ter Francozoma Vincentom Lecruiberom in Cyrillom Carrejem. "V bistvu ne vem, če vse skupaj dojemam. Že tekmovati ob boku tako uspešnih posadk je zame zelo lepa stvar. Sem sva prišla po zelo dobri tekmi v Mantovi, kjer sva prehitela bronasta iz Pekinga in zanimalo naju je, kako se znajdeva tudi v močnejši konkurenci. Že z uvrstitvijo v finale sva presegla pričakovanja in za današnji nastop sva se res dobro pripravila. Čoln resda ni tako tekel kot v polfinalu, ampak z močnim 'finišem' sva prišla do kolajne," je po tekmi povedal Kuk.

"Imela sva kar nekaj težav v kvalifikacijah, toda te nama je nekako uspelo prestati. V polfinalu sva zmagala z najboljšim časom in videla sva, da sva zraven. V finale sva šla neobremenjena in dosegla potiho želene stopničke. Veslanje sicer ni bilo tehnično najboljše, kot na primer v polfinalu, ampak sva zadovoljna," pa je povedal Leban in poudaril, da je sezona še v zelo zgodnji fazi. "Ne vemo, kako so tekmeci dejansko pripravljeni. Mogoče bo avgusta na svetovnem prvenstvu vse drugače. V tem obdobju tudi mi ne bi smeli biti tako dobri, ampak zraven smo, to je pomembno. Upam, da bova še napredovala. Če bova tako usklajena in če bova zdrava, potem ne more iti nič narobe," meni Leban.

Leban in Kuk pa sta se izkazala tudi v popoldanskem delu, saj sta se tudi na 500 metrov uvrstila v nedeljski veliki finale. V svoji polfinalni skupini sta bila druga. "Ne delava si nekih utvar, saj je bil to eden lažjih polfinalov in mogoče kje drugje ne bi prišla skozi. Toda nekaj sreče pa je vedno potrebno za dober izid," je povedal Leban, Kuk pa dodal: "Kljub utrujenosti se nama je uspelo uvrstiti tudi v ta finale. Najin trening je podrejen bolj 1000-metrski, olimpijski razdalji. Napovedovati v tej konkurenci je zelo težko, saj te kaznujejo že manjše napake. Trudiva se vsak dan posebej in skušava slediti svojim ciljem in sanjam, tako da pustimo se presenetiti."

V sobotnem sporedu so sicer nastopili še trije slovenski tekmovalci. Špela Ponomarenko je bila v finalu B med kajakašicami na 500 m peta in skupno 14., Jošt Zakrajšek, ki je v kvalifikacijah na 500 m izpadel, je bil v finalu B kajakašev na 1000 m osmi in skupno 17., Jernej Župančič Regent pa je v tej disciplini zmagal v finalu C in tako osvojil končno 19. mesto. Na pol krajši razdalji se je s četrtim časom polfinala v svoji skupini uvrstil v nedeljski finale B.

Ne spreglejte