Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
6. 2. 2012,
5.45

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alen Pajenk Tine Urnaut Mitja Gasparini Miha Plot Jernej Potočnik Anja Zdovc Tina Lipicer Samec

Ponedeljek, 6. 2. 2012, 5.45

3 leta, 9 mesecev

Macerata izgublja sapo, ''Mičo'' rešil slovensko čast

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Od slovenskih odbojkarjev v serii A je do zmage prišel le Mitja Gasparini. Alen Pajenk je z Macerato izgubil že tretjič zapored, San Giustino Tineta Urnauta brez možnosti proti Trentinu.

Pretekli konec tedna je bilo znova živahno na odbojkarskih igriščih v serii A, kjer je potekal 18. krog postregel z derbijem med Macerato Alena Pajenka in Cuneom. V identičnem sredinem dvoboju v ligi prvakov je bil ponovno uspešnejši Cuneo, čeprav je Macerata že povedla z 0:2 v nizih. Slovenski bloker je tretji zaporedni poraz v domačem prvenstvu spremljal zgolj s kvadrata za rezervne igralce.

Z nič boljšo formo se ne more pohvaliti niti Tine Urnaut, ki je s San Giustinom pričakovano izgubil z branilcem naslova Trentinom. To je bil za klub iz Perugie že četrti poraz na zadnjih petih tekmah. Urnaut je dosegel 12 točk.

Slovensko čast je ponovno rešil Mitja Gasparini. ''Mičo'' je pri zmagi Verone nad zadnjeuvrščeno Ravenno znova dosegel več kot 20 točk in bil po točkah najboljši na tekmi.

Macerata skupaj s Cuneom na lestvici serie A za Trentinom zaostaja že velikih 8 točk, Verona se po nizu uspešnih rezultatov dviguje na lestvici in zdaj zaseda 7. mesto. San Giustino je predzadnji.

Udeleženec letošnje lige prvakov Asse-Lennik, za katerega igra tudi reprezentančni libero Miha Plot, je v 18. krogu belgijskega prvenstva zabeležil že 13 zmago. Plot je svojo nalogo opravil z odliko, saj je bil njegov idealen sprejem kar 63%. Do zmage je prišel tudi Menen Dragana Radovića, ki je tokrat počival in ni stopil na parket. Tretji slovenski predstavnik Alen Djordjevič Kamenik je pri porazu njegovega Puursa z Roeselarejem, s katerim se v ''fazi challenge'' pokala CEV meri ACH Volley, dosegel 6 točk.

Slovenski legionar v Grčiji Jernej Potočnik, ki uspešno brani barve Pamvochaikosa, je v 14. krogu grškega prvenstva v gosteh izgubil proti Kifisiasu. Potočnik, ki je še lani branil barve UKO Krope, je dosegel 12 točk. Pamvochaikos za Iraklisom in Olympiakosom zaseda tretje v grškem prvenstvu.

Obe slovenski predstavnici Tina Lipicer Samec in Anja Zdovc sta se v 15. krogu prve ženske francoske lige veselili zmage. Blestela je predvsem slednja, saj je pri zmagi Istresa dosegla zavidljivih 22 točk. Lipicer Samčeva je po četrtkovem nastopu v ligi prvakov, tokrat počivala in ni stopila na parket. Njen Cannes je kljub temu brez težav zmagal in še vedno trdo drži prvo pozicijo francoskega prvenstva.

Ne spreglejte