Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
4. 5. 2010,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 5. 2010, 15.27

8 let

Manja Koren in Unaniem vse bolj prepričljiva

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska konjeniška ekipa Ugar Equestrian Team se je med prvomajskimi prazniki udeležila prestižnega konjeniškega turnirja v italijanskem San Giovanni in Marignano.

Italijanski konjeniški center San Giovanni in Marignano je med prvomajskimi prazniki gostil izredno močan mednarodni turnir (CSI3*) v olimpijski konjeniški disciplini, preskakovanju ovir. Zgledno in predvsem vrhunsko urejeno prizorišče konjeniških tekmovanj, Horses Riviera Resort, deluje šele tretje leto, a je v tem času že postalo eno najbolj priljubljenih tovrstnih tekmovalnih prizorišč v Evropi, ki na svoje turnirje privablja tudi največja imena konjeniškega športa. Slednja je bilo mogoče srečati tudi na prvomajskem turnirju, ki je z nagradnim skladom v višini 125.000,00 evrov predstavljal še dodatni motiv vrhunskim evropskim jahačem.

Med konjeniško elito pa smo tudi Slovenci imeli svojo predstavnico, Manjo Koren, ki tekmuje pod okriljem konjeniške ekipe Ugar Equestrian Team. Korenova si je s kastratom Unaniemom pot na sobotni derbi zagotovila z odličnim nastopom v petkovih kvalifikacijah (30. april), v katerih je v izredno močni konkurenci ̶ 93 nastopajočih – zasedla odlično 11. mesto. Velike ambicije ekipe iz Ribnice je na kvalifikacijah potrdila s hitro ježo in z natančnimi skoki, saj je za prvouvrščeno, Švicarko Richard Jane (27,92 s), zaostala le za dobro sekundo (1,35 s).

Na derbi, kjer so bile ovire visoke 140 cm, se je tako uvrstilo prvih 20 tekmovalcev iz petkovih kvalifikacij. Derbi je potekal po pravilih hitrostne tekme, kjer se tekmovalci uvrstijo glede na dosežen čas, morebitne podrte zapreke pa se kaznujejo s kazenskimi sekundami. Manja in ''Uni'' sta v izredno atraktivnem parkurju jezdila hitro in taktično odlično ter z "nulo", brez podrte zapreke, obranila mesto iz kvalifikacij. Zmagala je najboljša iz kvalifikacij, Švicarka Richard Jane s konjem Cade de Guldenboomom. Nedeljski Grand Prix je dobil Italijan Gianni Govoni, ki je bil v baražu – ožjem tekmovanju – za 5 sekund hitrejši od Švedinje Helene Lundback. Sicer pa je v parkurju prizorišča Horses Riviera Resort blestel belgijski jahač Kevin Gielen, ki je s konkurenco pometel kar v treh tekmovanjih: med 7-letniki ter na višini 135 in 140 cm.

Ugar Equestrian Team ̶ svetla točka slovenskega konjeniškega športa

Veseli dejstvo, da je ekipa Ugar Equestrian Team že v spomladanskem ciklusu turnirjev prikazala odlično formo in dokazala, da je s trdim delom, načrtnim treningom, pogumom in pravo vizijo kljub globalnim recesijskim lovkam tudi slovensko konjeništvo lahko zelo konkurenčno v močnih evropskih parkurjih. Glede na dejstvo, da se je sezona turnirjev šele dobro začela, si tudi v bližnji prihodnosti, glede na dosedanjo rezultatsko bero ribniške ekipe, lahko obetamo dobre novice. Predvsem pa v celotni zgodbi ne gre spregledati načrtnega dela, ki ga v želji po razvoju vrhunskega konjeniškega športa opravljajo na domu ribniške ekipe – Posestvu Ugar ̶ , kjer so ob odlični infrastrukturi v stalni navezi s priznanimi tujimi strokovnjaki, med katerimi je tudi nekdanji olimpijski podprvak in selektor kanadske konjeniške izbrane vrste Michel Vaillancourt. Slednje pa se vse bolj kaže tudi na rezultatih, ki jih ekipa dosega. Ob vsem skupaj pa so Ribničani lahko upravičeno ponosni tudi na svoj podmladek, saj je najmlajši član ekipe Ugar Equestrian Team, komaj 11-letni Gaj Riossa, že trdno v sedlu in pridno zbira rozete v konkurenci mladih evropskih jahačev.

Ne spreglejte