Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
28. 5. 2010,
8.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 28. 5. 2010, 8.09

8 let

Miha Utroša: Obeta se krvava vojna

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec junija slovenskega borca Miho Utrošo čaka nova borba v seriji MMA v organizaciji Scotish First Challenga (SFC). Pred borbo z Grahamom Turnerjem je pripravljen na vse.

Čez mesec dni se bo Miha Utroša pomeril v MMA po pravilih UFC – poleg vseh udarcev dovoljeni tudi komolci – z Grahamom Turnerjem, ki je doslej v svoji profesionalni karieri zbral 16 zmag, pet porazov in en neodločen rezultat. Borba bo v kategoriji do 65 kilogramov, kar je pet manj, kot pred slabimi tremi meseci, ko je na Škotskem premagal Šveda Claesa Beverlöva v borbi pod isto organizacijo, pod katero se bo boril tudi zdaj – Scottish Fight Challenge. Takrat je zmagal na dogodku ''Te Brave'' (pogumni, op.p.), zdaj pa ga čaka še ''Retribution'' (maščevanje). Tudi tokrat bo v ring vstopil v Stirlingu na Škotskem.

Poraz ne pride v poštev

''Pričakujem zmago. Nič ne bom napovedoval, se bom pa držal svoje igre in skušal čim prej končati borbo. Ne smem prepustiti, da bi o sodniku odločali sodniki, saj bi lahko v tem primeru izgubil po točkah. Želim si ga nokavtirati. Zavedam se, da Graham ne bo popustil, a tudi sam ne bom. Obeta se krvava vojna,'' pred borbo pravi Utroša, ki na poraz niti ne pomišlja. ''V primeru zmage se bom konec leta boril za evropskega prvaka v tej organizaciji. Poraz ne pride v poštev,'' je odločen slovenski borec, ki pa svojega naslednjega tekmeca zelo ceni. ''Je najboljši borec na Škotskem, kar je dokazal pred kratkim, ko je osvojil turnir četverice v kategoriji do 65 kilogramov. Odličen je v tajskem boksu in v boksu, kot tudi v parterju. Je kompleten borec z veliko izkušnjami,'' pravi Utroša in razkriva: ''Imam neizmerno željo, da postanem evropski prvak, kar so sanje vsakega borca. Znanja in izkušenj imam dovolj in sem prepričan, da mi lahko uspe. Še dve borbi me ločita do velikega cilja in z voljo, ki jo imam, me bo težko zaustaviti.''

Bolje je, a ne dovolj

Pred zadnjo borbo s Švedom ni imel dovolj časa za priprave, težave pa mu je povzročala tudi poškodba. Zdaj s tem nima težav, zato lahko pričakujemo, da bo še bolj pripravljen. ''Na prejšnjo borbo sem se pripravljal 21 dni, saj sem zadnjih deset dni počival zaradi počene pogačice, a sem borbo vseeno speljal do konca. Poškodba pogačice ni še v celoti ozdravljena, kar otežuje same priprave, vendar menim, da bom do borbe povsem pripravljen. Zdaj imam namreč kar trinajst tednov časa za priprave. Trenutno le treniram, spim in jem. Živim za to borbo ,'' je še povedal Utroša, ki je po februarski zmagi še bolj optimističen. ''Zadnja zmaga mi je dala nov zanos. Počutim se odlično. Po zmagi je lažje stopiti v novo borbo. Tudi glede medijske prepoznavnosti se je zdaj marsikaj spremenilo na bolje. Je pa, glede na to, da se borim v tujini, malce težje s sponzorji. Moram priznati, da je bolje, a še zdaleč ne tako, da bi bil lahko zadovoljen. Morda bo bolje, če postanem evropski prvak,'' pravi.

Bo kmalu predober za Slovenijo?

''Moji navijači so veseli, da sem se dobro predstavil v tujini. Zavedam se, da obstajajo posamezniki, ki sem jim 'trn' v peti, a tudi takšni morajo obstajati. To so pač ljudje, ki sami niso sposobni doseči svojih začrtanih ciljev in se raje ukvarjajo z drugimi,'' je dejal o stvareh, ki ga motijo, in se v nadaljevanju razgovoril: ''V Sloveniji nisem dovolj cenjen. Mislim, da se pri nas sploh ne bom več boril. Morda za poslovilno borbo moje kariere. WFC je edina organizacija pri nas, a pri njih za zdaj nisem bil dovolj dober, kar je smešno. A konec leta se borim proti Jamesu Doolanu, ki je trenutno na drugem mestu lestvice najboljših evropskih borcev, in če ga premagam, bom med desetimi najboljšimi evropskimi borci. Potem pa bom po logiki tako dober, da bo WFC malce prenizek rang zame. Zanimivo, mar ne?.''

Ne spreglejte