Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 5. 2015,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 8. 5. 2015, 19.34

8 let

Mitja Petkovšek ob vrnitvi brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v bolgarski Varni se je po skoraj enoletni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil eden najboljših slovenskih telovadcev Mitja Petkovšek.

Osemintridesetletnik se na bradlji ni uvrstil v sobotni finale osmerice, je pa vesel, da znova v tekmovalnem pogonu. Slovenija ima sicer štiri finaliste.

V četrtek so se v finale prebili Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, ki je bil tretji v kvalifikacijah, Žiga Šilc na parterju, ki je bil drugi med kvalifikanti, ter Teja Belak in Tjaša Kysselef na preskoku. Prva je kvalifikacije končala na drugem, druga pa na četrtem. Vsi finali po orodjih so v soboto.

Petkovšek po lanski tekmi v Anadiji v začetku junija zaradi poškodbe ni več tekmoval, izpustil je drugi del sezone in svetovno prvenstvo v Nanningu, ni ga bilo tudi na letošnjih uvodnih treh tekmah svetovnega pokala in na aprilskem evropskem prvenstvu v Montpellieru. Doma se je pripravljal na vrnitev, sprva potihoma upal, da bo zraven že v Franciji, a se je za vrnitev na tekmovanja odločil nekoliko kasneje.

V Varni je nastopil z lažjo sestavo, kvalifikacije pa končal na desetem mestu. "Po skoraj enem letu sem presrečen, da sem naredil celo vajo, da nisem padel, da nisem prekinil vaje. Vmes sem imel nekaj težav. Ni se mi uresničila želja po finalu. Škoda, a mi bo lažje na naslednji tekmi, ko bom skušal izboljšati rezultat. Vesel sem, da sem naredil vajo. Ni bilo dobro, ni bilo slabo, bilo je pa v redu. Bilo mi je v veselje, to sem si najbolj želel," je dobre volje razlagal Petkovšek, ki kljub neuvrstitvi v finale ni bil razočaran: "Nimam več takšnih pričakovanj, da bi bil razočaran."

V današnjih kvalifikacijah je od Slovencev nastopila le še Tjaša Kysselef. Na parterju je za mesto ostala brez finala, na gredi je bila ob padcu z orodja 13. "Škoda. Na parterju bi težko bila v finalu. Če bi obstala na gredi, bi bila v finalu. Vaja je bila praktično brez napak, bi se pa skoraj zjokala, ko sem padla pri zadnjem elementu z gredi," pa je svoja nastopa pokomentirala Kysselefova.

Ne spreglejte