Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
30. 5. 2019,
18.31

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Benjamin Savšek Eva Terčelj Luka Božič Anže Berčič kajak kanu

Četrtek, 30. 5. 2019, 18.31

4 leta, 11 mesecev

EP v kajaku in kanuju

Moški kot pravi rutinerji, dekleta so imela več težav #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Benjamin Savšek | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

V četrtek so bile na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah kvalifikacije za moške kanuiste in kajakašice. Vsi trije kanuisti (Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič) so se brez težav uvrstili naprej, medtem ko so imele kajakašice nekaj več  težav. Uspelo je Evi Terčelj in Ajdi Novak, medtem ko je Urša Kragelj nesrečno izpadla. V petek naše tekmovalce čakajo prve končne odločitve. Na sporedu bodo ekipne vožnje.

Pau | Foto:

Kot prvi so se na progo podali kanuisti, kjer so nastopili Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič. Vsi trije so se skozi kvalifikacije uvrstili s prvo vožnjo, tako da so že kmalu zapustili prizorišče in se odpravili v hotel. Najbolje se je odrezal Benjamin Savšek. Ta je kvalifikacije končal na 3. mestu, Anže Berčič je bil sedmi, Luka Božič pa je bil na koncu 13.

Benjamin Savšek: Vseeno se moram zbrati

Lahko bi rekli, da je bila kvalifikacijska vožnja za našo trojico le formalnost. "Zadovoljen sem in moja vožnja je bila pod nadzorom. Vesel sem, da sem se uspešno uvrstil v polfinale, in upam, da bo šlo le še na bolje," je uvodoma povedal Savšek, ki je priznal, da je imel pred uvodno vožnjo nekaj treme. "Vendarle je to prva večja tekma v letošnji sezoni. Pred štartom sem si rekel, da moram prebiti led, potem pa bo že steklo samo od sebe. Lahko rečem, da so kvalifikacije zame že rutina, a vseeno se moram zbrati, da ne naredim kakšne večje napake," je povedal 32-letni kanuist, ki veliko pričakuje od petkovih ekipnih tekem.

Peter Kauzer
Sportal Brez skrbi, s Petrom Kauzerjem ni nič narobe #video

Luka Božič: Prvi korak je vedno najtežji in tudi danes je bilo tako. | Foto: Nina Jelenc Luka Božič: Prvi korak je vedno najtežji in tudi danes je bilo tako. Foto: Nina Jelenc Zelo sproščen po kvalifikacijah je bil Luka Božič. Primorski kanuist je iz vode prišel z manjšo zamudo. Sodniki so preverili njegovo opremo, a je bilo vse v redu. Ali Luko takšne stvari kaj zmotijo? "Ne, niti ne. Pravila morajo biti, sicer bi si lahko vsak po svoje izmišljeval. Skratka zame ta opravila niso nadležna," je uvodoma povedal Luka, ki je bil lani naš najboljši kanuist in je tako kot Savšek povedal, da se je tudi on na kvalifikacije dobro pripravljal.

"Prvi korak je vedno najtežji in tudi danes je bilo tako. Ves dan sem se pripravljal na kvalifikacijski nastop. Moram povedati, da mi nastop vseeno ni najbolje uspel, zato je bil tudi takšen zaostanek. Sicer sem s svojim veslanjem zadovoljen," je še povedal Božič. Najboljši čas je v kvalifikacijah dosegel Poljak Kacper Sztuba, drugi je bil Čeh Lukaš Rohan, tretji pa naš Savšek.

Eva Terčelj ima še rezerve. | Foto: Nina Jelenc Eva Terčelj ima še rezerve. Foto: Nina Jelenc

Eva Terčelj v prvo, Ajda Novak z odlično drugo vožnjo v polfinale

S prvo kvalifikacijsko vožnjo se je v sobotni polfinale od naših uvrstila le Eva Terčelj. Ta se je kljub dotiku uvrstila na 14. mesto in si zagotovila sobotni nastop ter bila s tem zelo zadovoljna. "Druga vožnja je veliko bolj stresna. Princip tekme je bil pravilen. Nisem še dosegla najboljše hitrosti in imela sem tudi dotik. Naloga je opravljena in v petek gremo naprej," je povedala Terčeljeva, ki na petkovih ekipnih tekmah upa na najbolje.

Kaj Eva Terčelj pričakuje od ekipnih voženj?

Drugi tek je odlično odpeljala Ajda Novak, ki je polfinalno vožnjo ujela za rep. Ljubljančanka je v drugi kvalifikacijski vožnji zasedla Ajda Novak je za las ujela polfinale. | Foto: Nina Jelenc Ajda Novak je za las ujela polfinale. Foto: Nina Jelenc 5. mesto. Ta namreč še vodi v nadaljnje tekmovanje. Zelo dobra je bila na progi Urša Kragelj, a je v zadnjih protitočnih vratih naredila napako, izpustila vrata in se tako poslovila od posamičnega tekmovanja. Med kajakašicami je bila najhitrejša Nemka Ricarda Funk, druga je bila Španka Maialen Chourraut, tretja pa je bila Čehinja Katerina Kudejova.

V petek so najprej na sporedu kvalifikacije za kanuistke in kajakaše. V popoldanskih urah bodo na sporedu še ekipne vožnje, ko bodo znane prve končne odločitve.

Eva Terčelj
Sportal Po končanem študiju se je Eva le odločila in naredila veliko spremembo #video
Ne spreglejte