Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 10. 2014,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

padalstvo

Torek, 21. 10. 2014, 17.48

8 let

Na finale z imenitnim izhodiščem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dve svetovni prvenstvi (civilno in vojaško) in šest tekem svetovnega pokala v skokih na cilj je bilo predvidenih v letošnji sezoni, organizatorjem pa je do zdaj uspelo prirediti šest tekmovanj.

Civilno svetovno prvenstvo v Banja Luki so Slovenci sklenili z naslovom svetovne prvakinje, ki si ga je priborila Maja Sajovic, na vojaškem prvenstvu so naši osvojili četrto mesto med posamezniki (Senad Salkič), pred najboljšimi je le še sklepno dejanje sezone. Tako kot veleva tradicija bo zadnje letošnje tekmovanje gostil švicarski Locarno, pred zaključkom pa je v skupnem seštevku odprto še vse, zato nas ob mondenem jezeru Maggiore čaka izredno zanimiv in razburljiv konec tedna.

Slovenska odprava bo v Švici nastopila z ekipo Elan v postavi Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec, Domen Vodišek in Matej Bečan, ki brani lanskoletno skupno zmago in tudi v letošnji sezoni so leški padalci pred velikim finalom v igri za ubranitev lanskoletnega uspeha. Po štirih tekmovanjih, tekma v Avstriji je zaradi obilnih padavin v mesecu septembru odpadla, se Slovenci v deželo čokolade sirov odpravljajo s 'pole positiona', njihova prednost pred italijansko ekipo INT pa znaša 40 točk.

"Razlika je zanemarljiva, zato se na to prednost ne smemo zanašati. Od zadnje tekme v svetovnem pokalu sta minila več kot dva meseca in smo že 'lačni' tega tekmovanja in zaključnega dejanja. Nanj smo pripravljeni dobro in naredili bomo vse, da ostanemo tam, kjer smo po štirih tekmovanjih," pred potjo v Švico pravi Domen Vodišek, ki se bori za skupno zmago še med posamezniki. "Ne čutim nikakršnega pritiska, zavedam se, da je s skoki potrebno opraviti na visokem nivoju, predvsem pa skačem za ekipo. Resda sem tudi v posamični konkurenci v zelo ugodnem položaju za visoko končno uvrstitev, toda misli so najprej usmerjene k moštveni tekmi," še dodaja Vodišek, ki mu za ovratnik diha (zaostanek vsega štirih točk) Nemec Stefan Wiesner.

Medtem ko so v moštvenem obračunu v igri za končno zmago le naši in Italijani, je v posamični konkurenci za končni uspeh poleg Vodiška in Wiesnerja še vsaj šest kandidatov (prvega in šestega loči 60 točk), zato bo od petka do nedelje pomemben vsak skok, ki lahko prinese ali donese veliko.

Ne spreglejte