Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
15. 5. 2012,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 15. 5. 2012, 10.27

8 let

Na konjeniškem turnirju v Italiji zadonela Zdravljica

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najmlajši član konjeniške ekipe Ugar Equestrian Team, trinajstletni Gaj Riossa, je po uspešnih mednarodnih nastopih v konkurenci otrok sedaj v Italiji z zmago šokiral še člane.

Hiter in tehnično brezhiben nastop

Gaj se namreč te dni mudi na mednarodnem turnirju v preskakovanju ovir, ki poteka v prestižnem konjeniškem centru San Giovanni in Marignano. Po izredno uspešni seriji nastopov v konkurenci otrok, kjer je Gaj "pilil" formo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu, se je tokrat preizkusil v "mešani" konkurenci, kjer so nastopili tudi člani. Prav slednje pa je na zaprekah višine 120 centimetrov z zmago dobesedno šokiral mladi slovenski jahač, ki je mimogrede sploh najmlajši tekmovalec prej omenjenega turnirja. Zmagoviti in tehnično zares dovršen nastop – slednjega je Gaj tokrat odjahal na svoji kobili Samanthi – je seveda vzbudil zanimanje tudi med izkušenimi člani, med katere nedvomno sodijo zveneča konjeniška imena tokratnega turnirja, kot so Italijan Gianni Govoni, Avstrijec Dieter Kofler pa Argentinec Mariano in Nizozemec Juergen Stenfert. Suveren nastop pa je na isti tekmi Gaj potrdil še s svojim drugim konjem, kastratom Unaniemom, s katerim je zasedel sicer nehvaležno, a še vedno odlično 4. mesto.

Ne, ni bilo naključje …

Da zmaga na uvodni tekmi tokratnega turnirja ni bila plod naključja in športne sreče, pa je Gaj konkurentom dokaza že naslednji dan, ko si je novo zmago priboril še z mladim, šestletnim konjem Closom Contaktom, s kobilo Samantho pa je osvojil 4. mesto. Izjemno uspešen konjeniški konec tedna v Italiji je mladi slovenski talent sklenil še z dvema nedeljskima uvrstitvama tik pod stopničkami, saj je z Unaniemom in Closom Contactom zasedel še dve četrti mesti. Gaj s svojo ekipo ostaja v Italiji, kjer ga na uglednem prizorišču ob koncu tedna čaka nov turnir.

Ne spreglejte