Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 5. 2023,
10.18

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Darko Kadić Chung-won Choue Ivan Trajković Taekwondo

Ponedeljek, 29. 5. 2023, 10.18

11 mesecev, 1 teden

SP v taekwondoju v Bakuju (2023)

Poker slovenskih borcev v Bakuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Ivan Trajković | Slovenski olimpijec Ivan Konrad Trajković bo v Bakuju nastopil v nedeljo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenski olimpijec Ivan Konrad Trajković bo v Bakuju nastopil v nedeljo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V Bakuju se danes začenja svetovno prvenstvo v olimpijski različici taekwondoja. V prihodnjih dneh bo nastopila tudi četverica Slovencev - Ivan Konrad Trajković v kategoriji nad 87 kg, Patrik Divković do 87 kg, Domen Molj do 54 kg in Lin Kovačič do 74 kg.

Ivan Trajković
Sportal Trajković osvojil nove točke za olimpijsko lestvico

Na letošnjem tekmovanju bodo sodelovali tekmovalci iz 144 držav in kot 145. tudi ekipa beguncev. Bo pa prvenstvo posebej slavnostno, saj Mednarodna zveza za taekwondo praznuje 50. obletnico delovanja. Mednarodno zvezo so leta 1973 ustanovile nacionalne zveze iz 17 držav, leta 2000 v Sydneyju pa je šport postal tudi olimpijski.

Tekmovalci pa se tokrat ne bodo borili le za odličja. Ta bodo seveda najpomembnejša, za večino pa bo pomembna vsaka zmaga, saj bo prvenstvo prinašalo tudi točke na mednarodni lestvici, ki bo odločala o pravici nastopa prihodnje leto na olimpijskih igrah v Parizu.

Taekwondo doživlja letošnji vrhunec v Azerbajdžanu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Taekwondo doživlja letošnji vrhunec v Azerbajdžanu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Pri vseh je čutiti vznemirjenje pred prvenstvom. Če odštejemo olimpijske igre, je prav svetovno prvenstvo naše elitno tekmovanje in vedno zagotavlja spektakularne borbe. Letošnja izvedba bo zaradi 50-letnice delovanja še bolj posebna, saj bomo pokazali, kaj smo opravili v pol stoletja. Z udeležbo tekmovalcev iz skoraj 150 držav pa ne bomo predstavili le elite, ampak tudi globalnost našega športa," je tik pred začetkom prvenstva povedal predsednik mednarodne zveze, Korejec Chung-won Choue.

Trajković je delal na napakah

Izmed Slovencev bo kot prvi na SP nastopil Patrik Divković. | Foto: Peter Bolz/Taekwondo Data Izmed Slovencev bo kot prvi na SP nastopil Patrik Divković. Foto: Peter Bolz/Taekwondo Data "Zadovoljen sem s svojo formo. Dobro sem treniral skozi celo sezono. Nisem povsem zadovoljen z dosežki na tekmah, a naredil sem napredek. Poznam razloge za poraze, delal sem na napakah in z dobrimi občutki potujem v Azerbajdžan," je tik pred potjo na SP povedal olimpijec Ivan Konrad Trajković, ki ga nastop čaka šele v nedeljo.

Posebej pozitivno je vzdušje v ekipi. "V zadnjih dveh sezonah smo veliko časa preživeli na skupnih pripravah in res smo prava ekipa. Ob dobrem vzdušju je zame zelo pomembno tudi, da sem končno dlje časa brez zdravstvenih težav," je še dodal Mariborčan, ki je že ob Kaspijskem morju in bo imel kar nekaj dni za privajanje.

"Zveza je tekmovalcem omogočila kakovostne priprave v Turčiji. Zdravje je dobro in ni razlogov, da bi iskali izgovore. Gremo pozitivno na prvenstvo," pa je poudaril tehnični direktor zveze Darko Kadić.

V četrtek bo prvi med Slovenci začel Patrik Divković, v petek Domen Molj, v soboto Lin Kovačič in v nedeljo Trajković.

Ne spreglejte