Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
13. 11. 2012,
16.19

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley Luka Slabe Andrej Flajs Miha Plot

Torek, 13. 11. 2012, 16.19

3 leta, 9 mesecev

Ne bo lahko, a štejejo le tri točke

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja bodo v tretjem krogu lige prvakov gostili belgijski Asse-Lennik, ki tako kot Ljubljančani še niso zmagali. Obe ekipi imata dva poraza, zato nujno potrebujeta zmago.

"Oranžni zmaji" so v prvih dveh krogih nove sezone lige prvakov iztržili le točko. Če je bil poraz v Macerati pričakovan, pa se je bistveno več pričakovalo od uvodne tekme pred domačimi gledalci proti nemškemu Unterhachingu. Ni veliko zmanjkalo, a vsak domač poraz ob tako majhnem prostoru za uvrstitev med TOP 12, je lahko že usoden. V tretjem krogu v Stožice prihaja belgijski podprvak Asse-Lennik, čigar barve že nekaj let brani tudi slovenski reprezentant Miha Plot. Belgijci so v sezono vstopili zelo slabo, ne gre jim tako v ligi prvakov, kot tudi ne v domačem prvenstvu, izpadli so tudi v državnem pokalu. Za Ljubljančane ne šteje nič drugega kot zmaga, in to ne kakršnakoli, pač pa, če se le da s 3:0, sprejemljiv bi bil tudi izid 3:1. Prostora za izgubljanje točk ni več, Unterhaching in Macerata sta že v veliki prednosti. "Do našega nasprotnika gojimo vso spoštovanje. Marka Kloka poznam, ko sva še oba igrala v Belgiji. Že takrat je bil težek in nepopustljiv nasprotnik, zato verjamem, da bo temu tako tudi jutri. Za obe ekipi je imperativ zmaga, a upam, da se bomo na koncu veselili mi," je pred tekmo povedal Luka Slabe.

Slabe: Naredili smo korak ali dva naprej

Prva tekma v Stožicah je pred tremi tedni, v tem času pa so po besedah trenerja ''oranžnih'' napredovali v sami igri, odigrali tudi nekaj težkih tekem v ligi MEVZA. Pomerili si se z Hypom in Calcitom, obe tekmi pa tudi dokaj gladko dobili. "Naredili smo korak ali dva naprej. Smo pa ekipa, ki jo iz tira vržejo malenkosti. Te krizne trenutke bo treba čim hitreje in kar se da neopazno prebroditi, nekako prežvečiti. To bo potrebno imeti pod kontrolo, da se ne bo zgodilo kot na tekmi z Unterhachingom, kjer so odločile ravno te malenkosti. Krivi smo bili sami. Definitivno smo boljši, bolj uigrani, kot smo bili pred začetkom lige prvakom. Upam, da bo šlo vse po planih in da zmaga ostane doma," še dodaja Slabe.

Z Belgijci že v uvodni sezoni

ACH Volley se je z belgijskim nasprotnikom srečal že v njihovi krstni sezoni (2007/08) v ligi prvakov. Takrat so si skupino delili z Nolikom Maaseik. ''Oranžni'' so dobili domačo tekmo s 3:1, na gostovanju pa je bil z enakim izidom močnejši belgijski prvak. Težko je reči kako močen je Lennik, a sodeč po izidih so tekmec po meri za prve tri točke v tej sezoni lige prvakov. Belgijci so pred sezono povsem spremenili moštvo, veliko igralcev je zapustilo klub, med drugim tudi nosilca Gertjan Claes (Knack Roeselare) in Robin Overbeeke, od lanske ekipe so ostali le štirje: libero Miha Plot, srbski bloker Dejan Radić, Latvijec Valters Ramma in Belgijec Tim Verschueren. Belgijci so v drugem krogu osvojili niz na gostovanju pri Unterhachingu, zato zmaga nad njimi zagotovo ne bo prišla sama od sebe. "Najprej naj želim toplo dobrodošlico Mihi Plotu. Upam, da bo jutri več ljudi podpiralo nas, kot njega," je malce v šali dejal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, potem pa nadaljeval v bolj resnem tonu: "Dejstvo je, da obe ekipi iščeta zmago. Če hočemo ostati v borbi za drugo mesto v skupini, bo ta nujna za obe ekipi. Misija šest točk v naslednjih dveh tekmah lige prvakov se začenja jutri."

Tekma bo sredo v dvorani Stožicah ob 20.30.

Ne spreglejte