Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
7. 4. 2012,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 7. 4. 2012, 10.55

8 let

Ne Devils ne naliv ne ustavi Silverhawks

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski derbi v ameriškem nogometu med Ljubljana Silverhawks in Alp Devils z Gorenjske se je v močnem nalivu končal z zmago prvakov 49:7. V Srbiji gospodarji ostajajo Beograd Vukovi.

Po uvodni zmagi v tretji sezoni slovenskega državnega prvenstva v ameriškem nogometu (SFL 2012) nad Maribor Generals so to soboto k Ljubljana Silverhawks prišli gorenjski Alp Devils. Tekme med tema dvema tekmecema so že tradicionalno nabite s čustvi, saj prav vsi igralci vedno dajo vse od sebe. Tokrat so se morali zoperstaviti še vremenu, ki je v drugem polčasu poskrbelo za skorajšnji potop. Še dobro, da se je igralo na umetni travi, sicer bi se lahko zgodil t. i. blatni bowl.

Brata Pavlič, Matej in Jernej, sta že v prvi četrtini pokazala, kdo je gospodar na slovenskih zelenicah (14:0). Sledilo je več napak Gorenjcev, ki so v prvem polčasu osvojili le peščico jardov. Po prestreženi podaji Nejca Lebarja je srbski reprezentant v vrstah Ljubljančanov, Marko Bates, povišal na 21:0. Druga četrtina se je začela s "touchdownom" Lovra Gmajnerja (28:0). Nekaj minut kasneje je slednji v končno cono podal do Mateja Musiča (35:0). V drugem polčasu so pogoji za igro postajali vse slabši. Ko se je že zdelo, da ne bo več točk, je Devilsom uspel sploh prvi "touchdown" v zgodovini proti Silverhawksom (7:35). Ob koncu so nekaj več priložnosti dobili rezervisti ljubljanske ekipe, tako je na 43:7 povišal Luka Klarič. Končni izid 49:7 je postavil Gregor Črepinšek.

Kapetan Silverhawksov, Peter Namorš Vujinović, je po koncu tekme povedal: ”Igrali smo disciplinirano igro in začetno vodstvo rutinirano pripreljali do konca. Izkazali so se naši tekači, vendar je kljub močnemu dežju Gmajner uspel zaključiti nekaj lepih podaj, me drugim novincu Mateju Musiču, ki je v dveh tekmah dosegel že dva 'touchdowna'."

Ekipi se bosta znova pomerili že čez 14 dni.

Vukovi zastrašujoče teden pred dvobojem s Silverhawks

Največji derbi v ameriškem nogometu so to soboto igrali tudi v Sportklub superligi Srbije. Beograd Vukovi, zadnja leta najmočnejša ekipa jugovzhodne Evrope, je na Adi Ciganliji gostila Kragujevac Wild Boars. Beograjčani so na zadnjih dveh tekmah letošnje sezone skupaj dosegli prek 100 točk, Kragujevčani pa so sezono odprli s porazom 0:20 na pripravljalni tekmi s Silverhawks. Čeprav so v zadnjih sezonah uspešnejši Vukovi, pa so v medsebojnih dvobojih boljši Wild Boars - po 13 tekmah so imeli devet zmag. In pri devetih ostajajo. Ada je trdnjava že pet let. Vukovi so bili razred boljši. Za končni izid 47:23 sta v napadu dominirala podajalec Lens Kriesien s štirimi "touchdowni" po zraku in enim po tleh ter z dvema "touchdownoma" po tleh Brandon McDowell. V obrambi Vukovov je izstopal Lazar Bogičević.

Naslednjo soboto v Beograd odhajajo Ljubljana Silverhawks. Zanje bo to druga tekma sezone 2012 regionalne lige Sportklub CEFL. "Sedaj smo usmerjeni le še v Vukove, občutki so dobri in v Beograd potujemo po prvo zmago v gosteh in njihov prvi poraz na Adi," napoveduje Namorš. Tekmo bo moč videti tudi na malih enkranih, kar je dokaz več o razmahu ameriškega nogometa v tem delu Evrope.

Ne spreglejte