Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
17. 6. 2012,
6.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Nedelja, 17. 6. 2012, 6.29

8 let

Ne otipavanje, Silverhawks ponižali Wolves – 56:8

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lani so bili Budapest Wolves na prestižnem Lendava Bowlu boljši od Ljubljana Silverhawks. Letos? Nemočni. Na peti tekmi regionalne lige Sportklub CEFL so Ljubljančani slavili 56:8.

Enosmerni promet v Lendavi! Slovenski prvaki v ameriškem nogometu Ljubljana Silverhawks so madžarske prvake Budapest Wolves na t. i. Lendava Bowlu premagali 56:8.

V prvi akciji na tekmi je tekač Budimpešte Peter Cheperkalo "srečal" Desmonda Hendricksa. In tako se je nadaljevalo skozi celoten prvi polčas - Wolves so bili v napadu povsem nemočni. Silverhawks so že prvi napad kronali s "touchdownom". Najprej je podajalec Anthony Gardner z dvema tekoma osvojil 40 jardov, nakar je Matej Pavlič ob blokiranju Gardnerja preslalomiral 26 jardov do končne cone (7:0). Drugi napad Ljubljančanov, drugi "touchdown". Najprej lep tek Gardnerja, nato podaja za 20 jardov do Jana Jakusa in za TD tek Anthonyja za 21 jardov (14:0). Gostje so šele v svoje tretjem napadu uspeli dobili nov prvi poizkus na tekmi, a se jim je ustavilo na 30 jardih.

Druga četrtina je takoj dala nov "touchdown". Gardner je podal do Bojana Justina, ta pa je stekel vse do končne cone. Akcija za 70 jardov (21:0). Wolves so delali napake in kmalu je sledil četrti TD - Gardner je podal za prve letošnje točke Jakusa (28:0). Madžari so sklenili zamenjati podajalca Davida Recseya s še manj izkušenim Sandorjem Madaraszem, a zanje je situacija postala še slabša. Vrgel je dve prestreženi podaji, obe žogi pa je v končno cono vrnil srbski legionar pri Ljubljančanih Marko Bates. Vmes so gostje eno žogo še izpustili, dobil jo je Pomurec Andrej Šadl in dosegel šesti "touchdown" na tekmi. Milan Narat je zadel vseh sedem konverzij in ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 49:0.

Gardner je tekmo končal v prvem napadu drugega polčasa, ko je vrgel kratko podajo do Mateja Pavliča, ta pa je za TD stekel 20 jardov (56:0). V nadaljevanju je Gardnerja zamenjal slovenski podajalec Lovro Gmajner, ekipi pa sta se odločili za t. i. "mercy time" (ura se ni več ustavljala). Wolves so bili še naprej nemočni, povsem jim je padla motivacija. Popustili pa so tudi "domači" in nekaj minut pred koncem dovolili tolažilni TD in konverzijo za dve točki (56:8).

Silverhawks naslednjo soboto čaka tretji Slo Bowl. Za državni naslov se bodo pomerili z Maribor Generals. Zadnji vikend v juniju Ljubljančani v zadnji tekmi Cefla gostujejo pri Zagreb Patriots, prvi v juliju pa jih čaka polfinale regionalne lige.

Ne spreglejte