Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
28. 9. 2019,
18.35

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Natisni članek

kanu kajak Nejc Žnidarčič

Sobota, 28. 9. 2019, 18.35

4 leta, 7 mesecev

SVETOVNO PRVENSTVO, LA SEU D'URGELL (ŠPRINT)

Nejc Žnidarčič za vsega stotinko postal svetovni prvak #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Nejc Žnidarčič | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Slovenski kajakaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je znova postal svetovni prvak v šprintu in tako ubranil lanski naslov. Ta je bil do zdaj najbolj tesen, saj je zmagal za vsega stotinko. Primorski kajakaš je do zdaj zbral že štiri naslove svetovnega prvaka v šprintu.

Eva Terčelj, Luka Božič
Sportal Eva Terčelj je nova svetovna prvakinja, tudi Božič do uspeha kariere! #video #foto

Uspehov slovenskih kajakašev in kanuistov v španskem La Seu d'Urgellu še ni konec. Za zadnji uspeh dneva je poskrbel Nejc Žnidarčič, ki je še četrtič v šprintu postal svetovni prvak. Nejc je priznal, da vožnja ni bila najbolj optimalna, a na koncu šteje samo zmaga. Drugi je bil Francoz Felix Bouvet, tretji pa njegov rojak Hugues Moret.

"To je bila najbolj tesna in najbolj pomembna zmaga v sezoni." | Foto: Nina Jelenc "To je bila najbolj tesna in najbolj pomembna zmaga v sezoni." Foto: Nina Jelenc "To je tako stresno"

Žnidarčič je priznal, da zmaga za stotinko ni ravno sladka. Od sebe je pričakoval več, saj je skozi vso sezono zmagoval z večjo razliko. "Raje zmagam z malce večjo razliko, ker sicer je to drugače tako stresno ... Tega ne privoščim nikomur," je po zmagi razlagal 35-letni kajakaš, ki se ne spominja, da bi kakšno tekmo dobil za stotinko.

"To je bila najbolj tesna in najbolj pomembna zmaga v sezoni. Zelo vesel sem, da se je to zgodilo, če se je že moralo. Proga je sicer tehnično zelo zahtevna. Danes je šlo na začetku v redu, spodaj me je ustavil val, me vrgel v levo in sem moral improvizirati do konca, ampak zmaga je zmaga. Čez nekaj let, se ne bo nihče spomnil te stotinke, ampak samo kdo je zmagal."

Anže Urankar je bil na koncu peti. | Foto: Nina Jelenc Anže Urankar je bil na koncu peti. Foto: Nina Jelenc

Zelo uspešni so bili tudi ostali naši kajakaši. Anže Urankar, ki je bil po polfinalu prvi, je bil na koncu peti. Mladi Tim Novak je bil mesto za njim, Simon Oven pa je pristal na osmem mestu.

Sandra Amon
Sportal Nekdanja policistka, ki danes pomaga vrhunskim športnikom #video

Blaž Cof | Foto: Nina Jelenc Blaž Cof Foto: Nina Jelenc

Blaž Cof pristal na devetem mestu

Pred kajakaši so se pomerili kanuisti, kjer je nastopal Blaž Cof. Ta je na koncu zasedel 9. mesto. Cof je od lani branil naslov svetovnega prvaka, a se mu tokrat v finalu ni izšlo po njegovih željah. Slovenski kanuist, ki poleg treningov hodi tudi v službo, je v zgornjem delu napako, ki ga je stala manjše izgube časa in ga oddaljila od mest za medalje. Zmagal je Francoz Louis Lapointe, drugi je bil Čeh Ondrej Rolenc, tretji pa njegov rojak Vladimir Slanina.

Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven SP2019
Sportal Spustaši svetovni prvaki, velika smola Petra Kauzerja #video

V nedeljo nas čaka še en pester dan

V nedeljo bodo v La Seu d'Urgellu na sporedu še zadnji boji za medalje. Med seboj se bodo udarili kajakaši in kanuistke. Med prvimi bomo imeli kar tri orožja. Prvo je Peter Kauzer, ki je leta 2009 na tej progi slavil naslov svetovnega prvaka, poleg njega bosta tekmovala še Martin Srabotnik in Niko Testen. Med kanuistkami pa bo slovenske barve branila Alja Kozorog.

Ne spreglejte