Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 3. 2022,
12.38

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

Natisni članek

Jernej Slivnik paraolimpijske igre Peking 2022

Ponedeljek, 14. 3. 2022, 12.38

2 leti, 2 meseca

Nenavadna poteza Francoza, ki ima globlje sporočilo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30
Manoël Bourdenx | Francoski parasmučar Manoël Bourden je z vpadljivo potezo opozoril na neenakost paraolimpijcev in olimpijcev.  | Foto Guliverimage

Francoski parasmučar Manoël Bourden je z vpadljivo potezo opozoril na neenakost paraolimpijcev in olimpijcev. 

Foto: Guliverimage

34-letni francoski parasmučar Manoël Bourdenx je drugo vožnjo slaloma na paraolimpijskih igrah v Pekingu odpeljal kar v spodnjem perilu. Ne gre za kaprico, ampak za potezo z globljim sporočilom, je pojasnil s svojim transparentom.

Francoski parasmučar Manoël Bourdenx, ki je zaradi napada morskega psa med surfanjem leta 2017 na Havajih ostal brez desne noge, je z nastopom na paraolimpijskih igrah v Pekingu pozornost pritegnil s posebno potezo. Drugo vožnjo slaloma je namreč odpeljal v spodnjem perilu, v cilju pa razgrnil transparent, s katerim je opozoril na neenakost olimpijcev in paraolimpijcev.

Manoël Bourdenx | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Bourdenx je tekmo končal na 20. mestu, naslov olimpijskega prvaka pa je osvojil njegov rojak Arthur Bauchet.

13. zimske paraolimpijske igre, ki so minile brez nastopa ruskih in beloruskih športnikov, so se končale v nedeljo. Edini slovenski predstavnik Jernej Slivnik je nastopal v alpskem smučanju v disciplini monoski. V veleslalomu je osvojil 13. mesto, v slalomu pa je po napaki odstopil.

Manoël Bourdenx | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Manoël Bourdenx | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Manoël Bourdenx | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 21-letni Slivnik se v domovino vrača jutri, v torek, 15. marca. Ob 13. uri mu na Čufarjevem trgu na Jesenicah pripravljajo sprejem. Sprejema se bodo udeležili jeseniški osnovnošolci in srednješolci, Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite pa bo mladim predstavila nekaj parašportov, so sporočili iz Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite.

Na letošnjih zimskih paraolimpijskih igrah je nastopilo 564 športnikov iz 46 držav, kar je enako število kot na prejšnjih igrah v Pjongčangu.

Edini slovenski predstavnik na paraolimpijskih igrah v Pekingu se od iger poslavlja s 13. mestom v veleslalomu, medtem ko je v slalomu po napaki odstopil v drugi vožnji. V Slovenijo se vrača jutri, ko mu na Jesenicah (13.00) pripravljajo sprejem.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Edini slovenski predstavnik na paraolimpijskih igrah v Pekingu se od iger poslavlja s 13. mestom v veleslalomu, medtem ko je v slalomu po napaki odstopil v drugi vožnji. V Slovenijo se vrača jutri, ko mu na Jesenicah (13.00) pripravljajo sprejem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Skupno so podelili 78 kompletov medalj – 39 v moški konkurenci, 35 v ženski, štiri v mešani konkurenci. Na igrah so tekmovali v šestih športnih panogah: alpskem smučanju, smučarskem teku, biatlonu, deskanju, hokeju in curlingu.

Preberite še:

Paraolimpijske igre Peking 2022
Sportal Paraolimpijske igre v Pekingu končane
Jernej Slivnik
Sportal Slivnik v slalomu odstopil, prvak spet Pederesen
Brian McKeever
Sportal Kanadčan v Pekingu z rekordnim 16. paraolimpijskim zlatom
Anastazija laletina
Sportal Ko so ji Rusi zajeli očeta, ni več zdržala
Jernej Slivnik
Sportal Slivnik na zahtevnem veleslalomu 13., paraolimpijski prvak Pedersen
Jernej Slivnik
Sportal Slivnik v pretoplem Pekingu optimistično pričakuje prvi nastop
Oksana Masters
Sportal Tragična zgodba paraolimpijke iz Černobila med vojno postala pravljica
Ne spreglejte