Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
17. 6. 2014,
9.37

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kajak kanu Tacen Andrej Jelenc Peter Kauzer

Torek, 17. 6. 2014, 9.37

5 let, 1 mesec

Ni Kauzerja, ni "štimunga"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tri slovenske medalje so rezultat s svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah v Tacnu. Nad rezultati je bil vidno zadovoljen tudi direktor reprezentanc Andrej Jelenc.

Za Slovenijo so medalje priveslali Benjamin Savšek, ki je stopil na najvišjo stopničko, Luka Božič je bil prav tako med kanuisti tretji, dan pozneje pa je še skupaj s Sašem Taljatom med dvojci osvojila srebrno medaljo. V finalu pa je nastopilo kar sedem slovenskih čolnov, kar je zagotovo lep ekipni uspeh.

"Mislim, da je bil to znova odličen nastop slovenskih tekmovalcev na tekmah svetovnega pokala. V bistvu so samo nadaljevali dobre rezultate s preteklih tekmovanj, pozna pa se seveda tudi poznavanje domače proge. Pri kanuistih smo lahko videli, da gre za izjemno generacijo. Luka Božič in Sašo Taljat sta ohranila občutke s prejšnjih tekem, pri dekletih pa sta tako Urša Kragelj kot tudi Eva Terčelj zelo dobro tekmovali," je bila groba ocena prvega moža kajakaške reprezentance, ki priznava, da se odsotnost Kauzerja v ekipi pozna.

S Kauzerjem bi bila pričakovanja višja

Če bi Peter Kauzer tekmoval, bi bila naša pričakovanja pri kajakaših višja. Zagotovo se nam bo poznala njegova odsotnost, vendar sta Janoš Peterlin in Simon Brus na tako visoki ravni, da če dobro odpeljeta dobro vožnjo, sta lahko zraven najboljših. Sicer pa imamo v vseh disciplinah tekmovalce, ki se lahko uvrstijo na stopničke," še poudari Jelenc, ki upa, da bodo takšne nastope nadaljevali tudi na prihodnjih tekmah. "Upam, da bo našim tekmovalcem tudi v Pragi uspelo zadržati takšno formo. Nekatere tekmovalce potem do začetka avgusta čaka odmor, del ekipe pa se odpravlja na evropsko prvenstvo mlajših članov v Skopju med mlajšimi člani."

Manjkali so zvesti hrastniški navijači

Tacenske tribune so se v soboto in nedeljo kar lepo napolnile, vendar so vsi po vrsti priznavali, da so manjkali hrastniški navijači, ki poskrbijo za pravi "štimung" na tribunah. "Malo se pozna, da Peter Kauzer ni nastopil. Manjkala je skupina zvestih navijačev hrastniških navijačev. Verjetno pa je k temu pripomogla tudi nekoliko slabša vremenska napoved," je še sklenil Andrej Jelenc.

Ne spreglejte