Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2011,
10.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 14. 10. 2011, 10.06

8 let

Nori četrtek preživel le Bojan Tokič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če smo povsem pošteni smo tak razplet tudi pričakovali, Vsekakor pa mimo tega, da smo v 2. krogu med moškimi posamezno imeli še Saša Lasana in Mitjo Horvata tudi ne smemo.

Med ženskimi dvojicami pa sta prvo prepreko preskočili tudi Martina Pohar in Jana Tomazini. Četrtek je po zdajšnjem urniku evropskih prvenstev vsekakor dan, ki v areno prinaša pravo mravljišče. Prisotni so domala še vsi, izjeme so le tisti, ki niso preživeli kvalifikacij ali pa tisti, ki denimo niso našli partnerjev za igro dvojic. Ob vsem se jim pridružijo še vsi, ki so si izbrali le nastop v drugem delu prvenstva.

Začelo se je z ženskimi dvojicami, kjer je bil slovenski izkupiček polovičen. Mlajši par Fajmut-Pavlin se je poslovil. Nemki Barthelova in Silbereisnova sta enostavno le izziv, kaj več pač ne. Izkušenejši Martina Safran in Jana Tomazini pa sta preskočili italijansko navezo Trotti-Colantoni. Če bi bil žreb obratno naklonjen bi bilo najbrž drugače. Med moškimi dvojicami sta takoj izpadla tudi Mitja Horvat in Jan Žibrat, ki sta nekdaj združevala moči v Prekmurju. Mladi Prlek je zdaj začel drugo sezono krutega poklicnega športa na tujem, ko mu je večkrat hudo in težko, kot pa da bi sem mu cedila med in mleko. Močnejša sta bila Španca Machado in Corneros. Bojan Tokič je tudi na Baltiku združil moči s Srbom Aleksandrom Karakaševićem. Brata Jenkins iz Walesa nista bila pretirano nevarna, čeprav se je utečeni dvojec šele dodobra ogreval in na novo privajal eden na drugega. "Karaš" letos nima zdravstvenih težav, zato so apetiti visoki. Oba pa imata za zdaj v prvem planu boje med posamezniki, saj sta že v 3. krogu. Tako, da je bi dvoboj z Romunoma Ionescom in Scocsem v največji meri tudi formalnost. Zdaj bo boj s Poljakom Florasom in Gorakom nov izziv, še preden stopita pred svoja nasprotnika med posamezniki natančno ob enih.

Tudi posamični žreb ob četrtkih uspešnim nameni dve tekmi, neuspešni si lahko vsaj ogledajo mesto kjer os preživeli več kot teden dni. In Gdansk ima kaj pokazati v svojem središču, konec koncev pa je tu Lech Walesa pred zdaj že tremi desetletji začel rušiti komunistični režim, ki mu je tedaj zapovedoval general Jaruzelski...

Če se vrnemo za modre mize v prelepi ERGO Areni je med moškimi prvi tekmovanje sklenil Jan Žibrat, ki pa je s Švedom Paerom Gerellom napredoval v zgolj šestih dneh. V soboto ob uvodu v prvenstvo mu je vzel le en niz, tokrat dva. Napredek je očiten. Mitja Horvat je napredoval brez boja, saj je Čeh Peter Korbel vse sile usmeril med dvojice in v olimpijske kvalifikacije v naslednji pomladi. Saš Lasan je mladega Belgijca Laurica Jeana zastonj "inštruiral" za obrambno postavitev igre, ki ji mladec rockovskega izgleda ni bil dorasel. S tem si je priigral dvoboj z legendarnim Švedom Jorgenom Perssonom. Za nameček je Horvatu sledil dvoboj s še enim članom "treh kron" Matthiasom Karlssonom. Bojan Tokič se je z Belorusom Aleksandrom Kučukom kar nekaj časa lovil. V prvem in nato še v drugem nizu mu je celo dovolil prednost 10:7, da bi potem dobil oba niza in tudi naslednja dva.

Tokič: Pomembno le, da sem prišel v 3. krog

V 2. krogu tako slovenska vrsta že dolgo ni imela štirih zasedb. Znova so bili fantje kavalirji in k mizam najprej spustili dekleta. Poharjeva in Tomazinijeva sta že skoraj poskrbeli, da bi bilo potrebno spremeniti uro povratka med domače, ampak na koncu se po 2:2 v nizih in 6:6 ni izšlo. Tudi Fortuna se je nasmehnila Špankama Dovorakovi in Ramirezovi, ki sta v zaključnem delu za 5:0 dvakrat zadeli »svinjo«. No vsaj opravičili sta se, Poharjeva pa je bila za zdaj edina, ki je igrala za glavno mizo, kjer bodo tudi finalni obračuni. Posamično je tam izgubila z Nizozemko Li Jie. Brez osvojenega niza, podobno pa je bilo tudi z Jano Tomazini proti Nemki Barthelovi. Mlajši del ženske vrste je bil pri tem uspešnejši. Ob izjemno zahtevnem žrebu je Manca Fajmut najprej vzela niz Litovki Ruti Paskauskiene, prvakinji izpred treh let, nato pa je še Nina Pavlin dobro utrujala izkušeno Nizozemko Jeleno Timino. Bojan Tokič ima doslej negativni izid medsebojnih dvobojev s Francozom Damienom Eloijem, kar pa nas pretirano ni motilo, dokler 'Toko' ni stopil za mizo. Utrujenost je kar bruhala iz njega, do 2:2 je bilo ve odprto, nato pa smo si le oddahnili. Po treh letih je Tokič znova v 3. krogu: "Po dveh neuspelih prvenstvih mi je bilo samo to pomembno, da sem med posamezniki prišel v 3. krog. Kar pa se tiče nasprotnikov, če bi bil pravi Bojan iz moštvenega dela niti eden niti drugi ne bi imela nobene možnosti. Tako pa sem jima nudil kar nekaj možnosti za njun uspeh. Morda je vse skupaj delovalo drugače in tudi sam sem ob vstopu v dvorano, četrtem ta dan, imel dober občutek, ki pa se je hitro spremenil v pravo moro. Ampak velika želja, da vendarle prebrodim težave zadnjih dveh prvenstev je bila le večja in zdaj sem tu. Prokopcev je enakovreden nasprotnik. Morda imam sam nekaj več pomembnejših skalopov kot on, vsekakor pa dostojen nasprotnik v tem delu tekmovanja. Zjutraj, ko se zbudim bom videl kakšen dan je pred mano."

Slovenska namiznoteniška "seniorja" se s Švedoma Perssonom in M. Karlssonom nikakor nista vdala vnaprej. "Lapi" Lasan je navkljub porazu s 4:0 ves čas dihal za ovratnik nekaj mesecev starejšemu legendi, ki še vedno zna skorajda vse. »Mičo« pa je ob 1:1 poskušal nakazati možnost presenečenja, ampak se na koncu le ni izšlo. Tako je četrtek preživel le Bojan Tokič, petkova noč pa je bila zadnja za vse preostale reprezentante, ki so Slovenijo zastopali na Baltiku in bodo ob 13.20 že na brniškem letališču. Svoj "križev pot" pa bo tu ob Tokiču še naprej potil tudi selektor Bojan Rak.

Ne spreglejte