Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 6. 2020,
12.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Natisni članek

ragbi Nova Zelandija Koronavirus

Nedelja, 14. 6. 2020, 12.00

3 leta, 10 mesecev

Noro! Ragbi na Novi Zelandiji pred 43-tisočglavo množico na tribunah. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

ragbi | V Novi Zelandiji se življenje res vrača v ustaljene tirnice. Tekma domače lige v ragbiju, ki je najbolj priljubljen novozelandski šport, je potekala pred razprodanimi tribunami. Tekmo si je ogledalo več kot 43 tisoč navijačev.  | Foto Getty Images

V Novi Zelandiji se življenje res vrača v ustaljene tirnice. Tekma domače lige v ragbiju, ki je najbolj priljubljen novozelandski šport, je potekala pred razprodanimi tribunami. Tekmo si je ogledalo več kot 43 tisoč navijačev.

Foto: Getty Images

Medtem ko se v Evropi šele začenja proces postopnega nadaljevanja športnih tekmovanj, pa na drugem koncu sveta, na Novi Zelandiji, igrajo športne tekme najvišjega ranga že pred množicami na tribunah. Tekma novozelandske lige v ragbiju na največjem stadionu v državi Eden Park je potekala pred 43 tisoč navijači na tribunah.

Nova Zelandija je ena redkih držav na svetu, ki je razglasila konec epidemije s popolno sprostitvijo ukrepov proti bolezni covid-19.

V tej pacifiški otoški državi je med najbolj priljubljenimi športi ragbi. In športni navdušenci so lahko tekmo spremljali ne le pred zasloni, ampak tudi na tribunah stadiona, kar je za športne navdušence v Evropi še znanstvena fantastika.

Največji stadion v Novi Zelandiji Eden Park je bil razprodan. Tekmo si je ogledalo več kot 43 tisoč ljudi.  | Foto: Getty Images Največji stadion v Novi Zelandiji Eden Park je bil razprodan. Tekmo si je ogledalo več kot 43 tisoč ljudi. Foto: Getty Images

Stadion Eden Park, največji v državi, je bil razprodan. Zmago domače zasedbe Auckland Blues s 30:20 nad tekmeci iz Wellingtona Hurricanes v tamkajšnji elitni ligi super rugby Aotearoa si je ogledalo več kot 43 tisoč ljudi.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, gre za največjo udeležbo v ligi super rugby na Novi Zelandiji v 15 letih.

Že pred tem je v soboto v Dunedinu na jugu države praznovanje tekmovalne vrnitve lokalnih junakov pospremilo 20 tisoč ljudi, ki so lahko uživali v športu brez kakršnihkoli omejitev. Lokalni ragbisti Otago Highlanders so premagali Waikato Chiefs z 28:27.

Nova Zelandija, ki ima približno pet milijonov prebivalcev, je zabeležila le 22 smrtnih žrtev zaradi bolezni covid-19.

V tej državi sicer še naprej ostajajo pripravljeni na morebitni drugi val epidemije ter ostajajo v veljavi previdnostni ukrepi glede potovanj v tujino.

Ne spreglejte