Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 1. 2012,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ritmična gimnastika

Nedelja, 15. 1. 2012, 10.36

8 let

Optimistično na predolimpijski turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska prvakinja v ritmični gimnastiki Tjaša Šeme bo v ponedeljek in torek nastopila na predolimpijskem turnirju v Londonu, zadnjih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah.

Tjaše Šeme je uspešno nastopila na jesenskem predolimpijskem svetovnem prvenstvu v Montpellierju; v mnogoboju je končala na 37. mestu med 130 tekmovalkami ter dosegla nov mejnik za slovensko ritmiko, saj se na predolimpijskem SP nobeni Slovenki doslej še ni uspelo prebiti med štirideseterico. Z dobrimi nastopi v Franciji pa si je pritelovadila tudi nastop v dodatnih kvalifikacijah, ki bodo v začetku naslednjega tedna v dvorani O2. V ritmični gimnastiki bo med posameznicami skupno na igrah nastopilo zgolj 27 telovadk (v športni gimnastiki je na voljo, denimo, 98 mest). Od tega si jih je 15 nastop že zagotovilo na SP, priborilo še eno mesto na državo v dodatnih bojih, v katerih pa si je prek SP pritelovadilo priložnost za nastop le še deset telovadk, med njimi tudi Šemetova. V ponedeljek in torek bo tako tekmovalo le 25 telovadk.

"Zelo sem vesela, ker se mi je sploh uspelo uvrstiti na predolimpijski turnir, v dodatne kvalifikacije za London. Bilo je precej težko, ker najboljših 15 se je na igre uvrstilo neposredno, preostale ritmičarke pa smo se morale boriti za ta predolimpijski turnir. Toda s tega turnirja jih gre na igre nato le pet, tako da me čaka huda borba," je uvodoma iz Anglije sporočila Tjaša Šeme. "V bistvu sem pričakovala, da se bom lahko malo dlje pripravljala na dodatne kvalifikacije, a me je zaustavila poškodba, zato sem morala kar precej časa prisilno počivati. Po svetovnem prvenstvu sem načrtovala krajši premor, da bi se nato lažje pripravila na London, a mi je zvin gležnja prekrižal načrte. Po tem sem nastopila še na pokalu Slovenije, kjer smo s klubom Narodnim domom sicer zmagale, a se je poškodba še poslabšala, zato sem morala nekaj časa povsem mirovati."

"Kljub poškodbi sem se odločila, da bom storila vse, kar je v moji moči, da se pripravim na dodatne kvalifikacije. Ker ni šlo drugače, sem dobila blokado. Ob tem bi se rada najprej zahvalila Gimnastični zvezi Slovenije, ker mi je pri tem zelo veliko pomagala, prav tako fizioterapevtu Mateju Dormišu in pranoterapevtu Branetu Skubicu. Le njim se lahko zahvalim, da je ta čas noga v stanju, ki mi bo omogočalo nastopiti v kvalifikacijah," je poudarila telovadka Narodnega doma. Priznala je, da je imela tudi sama dvome, ali se bo s to poškodbo sploh lahko ustrezno pripravila za nastop ali ne. "Rada bi se zahvalila tudi obema trenerkama Leni Salaujovi in Leni Jakubovski, ki sta ves čas verjeli vame, ker tudi sama nisem bila povsem prepričana, ali mi bo uspelo ali ne. Le skupnim naporom vseh, ki so mi pomagali, se lahko zahvalim, da sem danes tu, v Londonu, kjer se bom lahko borila za olimpijski nastop."

Šemetovo v ponedeljek čakata nastopa z žogo in obročem, v torek pa se bo predstavila še s trakom in nato s kiji sklenila kvalifikacije: "To mi zelo ustreza, da bom prav z najljubšim orodjem končala tekmovanje. Delala sem veliko vizualizacij in četudi nisem trenirala toliko, kot denimo pred svetovnim prvenstvom, vseeno mislim, da bom naredila štiri normalne vaje brez kakšnih velikih napak. Tudi pri težinah menim, da ne bo problem, saj bom 'stisnila' vsako vajo posebej in se potrudila stoodstotno. Noga pa bo že morala potrpeti."

Ne spreglejte