Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 9. 2015,
13.37

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

padalstvo svetovni pokal Elan Roman Karun Matej Bečan

Nedelja, 20. 9. 2015, 13.37

1 leto, 10 mesecev

Padalci Elana najboljši tudi v Švici in v skupnem seštevku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav je imela ekipa Elan Slovenija pred odhodom na zadnje letošnje tekmovanje v Švico zajetno prednost pred tekmeci v skupnem seštevku svetovnega pokala, so padalci finale vzeli nadvse resno.

To se je videlo že po prvi seriji, ko so si nabrali nekaj prednosti, ki je niso več izpustili iz rok. Slovenci so znova delovali izjemno suvereno, nihče izmed peterice, ki je tokrat nastopila v ekipi Elan (Roman Karun, Peter Balta, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan), ni naredil večje napake, kar je bil glavni vzrok za ponovno zmago in potrditev prvega mesta v skupnem seštevku.

Če so imeli njihovi najbližji zasledovalci Italijani pred tekmovanjem še nekaj teoretičnih možnosti za preboj na vrh, so to možnost zapravili že takoj na začetku, ko so si nabrali preveč centimetrov, kar je bila le voda na mlin Slovencem.

"Pred odhodom v Švico nam je bilo povsem jasno, da nam za skupno zmago zadošča že povprečna uvrstitev, toda ničesar nismo želeli prepustiti naključju, nikakor pa se nismo v finalu želeli osramotiti. Tako kot vselej smo želeli tekmovanje končati na zmagovalnem odru, kar nam je tudi uspelo. Skakali smo sproščeno, brez bremena, kar je bila voda na naš mlin, v nasprotju s tekmeci, ki so v preveliki želji, da bi nas ujeli, pregoreli. S sezono smo izredno zadovoljni in upamo, da bomo v pravi formi tudi decembra, ko bomo nastopili na svetovnih letalskih igrah," so bili v en glas zadovoljni slovenski padalci po zadnjem tekmovanju letošnje sezone v skokih na cilj.

Poleg ekipe Elan, ki je svoje delo opravila imenitno, je bil v boju za končno skupno zmago še Senad Salkič, ki pa mu v boju z Nemcem Stefanom Wiesnerjem ni uspelo, a tudi drugo mesto med 350 padalci, kolikor jih je nastopalo v svetovnem pokalu, je več kot imeniten dosežek.

"V prvi vrsti sem vesel zaradi ekipnega uspeha, ki mi pomeni več kot posamična uvrstitev, a sem seveda tudi zaradi drugega mesta v skupnem seštevku nadvse zadovoljen. Ekipa je tudi v Švici skakala odlično, najboljše smo se znašli v dokaj zahtevnih razmerah in na koncu zasluženo slavili tako na zadnjem tekmovanju kot tudi v skupnem seštevku," je tekmovanje v svetovnem pokalu zadovoljno komentiral Senad Salkič.

Za slovenskimi padalci je nova odlična sezona, ki še ni končana, saj je pred njimi še svetovno vojaško prvenstvo, konec leta pa jih čakajo še svetovne letalske igre oz. letalska olimpijada. Na obeh tekmovanjih bodo Slovenci zagotovo spet med favoriti za najvišja mesta.

Ne spreglejte