Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2016,
14.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

plavanje

Torek, 10. 5. 2016, 14.08

6 let, 7 mesecev

Plavalci razkrili adute za nastop na prizorišču olimpijskih iger leta 2012

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Slovenska plavalna vrsta na evropsko prvenstvo v London odhaja z apetiti po medalji. Od 15 plavalcev najtežje breme za medaljo nosi Damir Dugonjić, visoke želje pa ima tudi Tjaša Oder, ki meri na medaljo na 1.500 metrov prosto.

Na današnji predstavitvi posadke, ki odhaja na bližajoče se evropsko prvenstvo v London, to se začenja ta konec tedna, se je trlo plavalcev in plavalk. Kar 15 so jih predstavili, med njimi tudi vse tri lastnike olimpijske norme, Korošca Damirja Dugonjića in Tjašo Oder ter Radovljičanko Anjo Klinar.

Po besedah selektorja Mihe Potočnika je ekipa malenkost močnejša kot pred štirimi leti na evropskem prvenstvu v Berlinu. "Želimo si medalje in pričakujemo od šest do deset uvrstitev v finale," je želje izbrane vrste obelodanil selektor plavalne reprezentance in trener Anje Klinar.

Selektor Miha Potočnik od Dugonjiča pričakuje medaljo, poleg tega računa na od šest do deset uvrstitev v finale. | Foto: Selektor Miha Potočnik od Dugonjiča pričakuje medaljo, poleg tega računa na od šest do deset uvrstitev v finale.

 

Na prvenstvu, ki bo ena zadnjih priložnosti za osvojitev olimpijske norme, bosta nastopili tudi ženska štafeta (4 x 200 metrov prosto), ki ima po besedah selektorja možnosti za uvrstitev na olimpijske igre v Braziliji, po dolgem času pa tudi moška štafeta, ki resnejših možnosti za preboj na vrh nima, meri pa na državni rekord.

Kdo so potniki za London?

Poleg Dugonjića, ki ostaja prvo ime ekipe, Klinarjeve in Odrove, bodo v Londonu, na prizorišču olimpijskih iger leta 2012 nastopili še Gaja Natlačen, Janja Šegel (obe Fužinar Ravne), Peter John Stevens, Špela Bohinc, Nika Karlina Petrič (vsi Triglav Kranj), Nastja Govejšek (Velenje), Robert Žbogar, Tjaša Pintar (oba Gorenjska banka Radovljica), Anže Tavčar (Ljubljana) in Grega Popovič (Branik Maribor).


Od Dugonjića pričakujejo medaljo

Potočnik kot prvega favorita navaja Dugonjića, ki je v disciplini 50 metrov prsno zelo prepričljiv. "Od njega pričakujemo medaljo, videli pa bomo, kako bo nastopil na še enkrat daljši razdalji. Zelo dobro je prekinitev študija unovčila Tjaša Oder, kar se kaže v vrhunskih izidih pred prvenstvom. Mislim, da je tudi ona v širšem krogu favoritinj za eno od medalj, predvsem na 1500 metrov prosto," je napovedal.

Z osvojeno A-normo Mednarodne plavalne zveze bo v otoški prestolnici nastopila še Anja Klinar, ki Londona ne jemlje za vrhunec sezone, a selektor kljub temu od nje pričakuje finale.

Damir Dugonjič je bil na zadnjem EP v Berlinu tretji na 50 metrov prsno. | Foto: Damir Dugonjič je bil na zadnjem EP v Berlinu tretji na 50 metrov prsno.

"Za vse druge je bil osnovni kriterij uvrstitev do 16. mesta, kar so v tem obdobju izpolnili, zato pričakujemo med šest in deset nastopov v finalu, predvsem to velja za tiste, ki resno kandidirajo tudi za olimpijske norme, sicer pa bi se večina morala uvrstiti do 16. mesta," je napovedal Potočnik.

Anja Čarman se bo poslovila v Kranju

Na predstavitvi plavalcev so razkrili še, da se bo plavalka Anja Čarman, udeleženka treh olimpijskih iger, od tekmovalne kariere uradno poslovila na mitingu v Kranju. Svoj zadnji skok v vodo si bo privoščila v soboto, 28. maja, ob 16.30 uri, pred začetkom finalnih nastopov kranjskega mitinga.

Pogovore z Damirjem Dugonjićem, Anjo Klinar in Tjašo Oder bomo na Sportalu objavili jutri.

Ne spreglejte