Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Sreda,
17. 2. 2016,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ronda Rousey Ellen DeGeneres Holly Holm poraz UFC Dana White

Sreda, 17. 2. 2016, 12.42

8 let

Po porazu je razmišljala, da bi se ubila

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Po dvoboju sem sedela v kotu sobe za prvo pomoč in se spraševala, kaj sploh še sem," je dogajanje po porazu proti rojakinji Holly Holm opisala MMA-borka Ronda Rousey.

Ameriška MMA-borka Ronda Rousey je v torek v pogovorni oddaji ameriške voditeljice in igralke Ellen DeGeneres opisala dogajanje po porazu proti Holly Holm novembra lani na dogodku UFC 193 v Melbournu v Avstraliji.

"Dobesedno sem sedela tam v sobi za prvo pomoč in razmišljala o tem, da bi se ubila. Moja misel: Nihče sem. Kaj naj sploh še počnem?" je dejala v najbolj čustvenem delu pogovora.

Holmova, ki je v dvoboj vstopila kot izrazita nefavoritinja, je Rouseyjevo premagala z nokavtom v drugi rundi in ji speljala naslov prvakinje UFC v bantamski kategoriji (do 61 kilogramov). Judoistka z olimpijskim bronom iz Pekinga 2008 in srebrno medaljo s svetovnega prvenstva v Riu de Janeiru 2007 je bila pred tem v osmerokotniku nepremagana.

Nokavtirana na nogah "Bila je moja tretja borba v devetih mesecih. Bila sem utrujena, mnogo bolj kot sicer. Tega sem se zavedla šele pozneje."

"Zadela me je med prvo izmenjavo udarcev. Borila sem se nokavtirana, a stala na nogah," je v studiu opisovala Rouseyjeva. "Težko je vedeti, kaj se dogaja. Ob udarcu v usta mi je izpadel zob. Fantje se tolčejo pet rund, pa se jim to ne zgodi."

Trajalo je do jutra "Izgubila sem občutek za prostor. Nisem dobro vedela, kje je (Holmova, op. a.). Po prostoru sem se slepo pomikala sem in tja."

"Ko si v takšnem stanju, skušaš to skriti, saj sicer nasprotnica skoči nate. Poskusila sem na najboljši način prikriti, da nisem več pri stvari."

Občutek izgubljenosti po udarcih je izzvenel šele naslednje jutro, je povedala.

Najprej povratni dvoboj s Holly Rouseyjevi so zdravniki po dvoboju zaradi hudih udarcev, ki jih je prejela, predpisali nekaj tednov mirovanja. Predsednik UFC Dana White do zdaj ni sporočil, kdaj bo ena najbolj prepoznavnih športnic pod okriljem organizacije spet v ringu.

Za Rondo ni nobenega dvoma. "Najprej hočem povratni dvoboj s Holly. Želim biti prva, ki jo bo premagala," je v torek dejala Rouseyjeva, ki v teh dneh s smučarko Lindsey Vonn in teniško igralko Caroline Wozniacki žanje pozornost javnosti s fotografijami golih poslikanih teles na naslovnici posebne izdaje ameriške revije Sports Illustrated Swimsuit 2016.

Ne spreglejte