Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2020,
15.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

selektor plavanje Gorazd Podržavnik

Torek, 17. 11. 2020, 15.00

3 leta, 6 mesecev

Nov mandat

Podržavnik ostaja šef slovenske plavalne stroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Gorazd Podržavnik | Gorazd Podržavnik ostaja glavni selektor slovenske plavalne reprezentance. | Foto Vid Ponikvar

Gorazd Podržavnik ostaja glavni selektor slovenske plavalne reprezentance.

Foto: Vid Ponikvar

Ravenski strokovnjak Gorazd Podržavnik bo tudi v naslednjem olimpijskem obdobju selektor slovenskih plavalnih reprezentanc. Izvršni odbor Plavalne zveze Slovenije mu je v ponedeljek podaljšal mandat do leta 2024 oziroma do olimpijskih iger v Parizu.

"Cikel bi morali končati letos z evropskim prvenstvom na Češkem in olimpijskimi igrami v Tokiu. Stvari so ostale nedokončane in prav zato sem se odločil, da nadaljujemo delo še en mandat," je za STA povedal Podržavnik, ki ni imel protikandidata, saj so se trenerji dogovorili, da mu še za štiri leta izkažejo zaupanje.

Trenira samo še okrog 20 plavalcev

Podržavnik je ob tem opozoril, da epidemija močno vpliva na razvoj plavalnega športa v državi. "Trenutno je zelo težko. Stanje postaja depresivno in upam, da bo kariero nadaljevalo čim več mladih. Protikoronski ukrepi so nas močno prizadeli, saj trenirajo le članski reprezentanti, torej okrog 20 plavalcev," je o trenutnih razmerah povedal Podržavnik.

Veliko pričakovanj za leto 2021

Veliko optimizma pa mu vliva koledar za 2021, kjer bi morali mlajši plavalci najti izzive zase. "Tekme so se prestavile v naslednjo sezono. To za nas pomeni spomladi evropsko prvenstvo v Pragi, svetovni pokal in olimpijske igre, konec leta pa evropsko in svetovno prvenstvo v 25-metrskem bazenu v Kazanu in Abu Dabiju."

Več težav je s trenutnim koledarjem tekmovanj. Doma ostaja na sporedu tekma v Mariboru 12. in 13. decembra, teden dni pozneje je načrtovano državno prvenstvo.

"Za zdaj sta obe tekmi v koledarju. Posebej za Maribor je veliko zanimanje tudi v tujini, saj tekem primanjkuje." Seveda pa državno prvenstvo ostaja vprašljivo zaradi dejstva, da večina kandidatov trenutno sploh ne more trenirati.

Plavanje je izgubilo veljavo pri promociji in trženju 

Podržavnik si želi tudi, da bi se na zvezi čim prej zaposlil direktor, saj je plavanje, kar zadeva promocijo in trženje, izgubilo veljavo, ki ga je imelo pred leti, čeprav je v Sloveniji vrsta dobrih plavalcev in obetavna generacija mladih. "Moramo urediti status najboljšim, da bodo imeli mladi vzornike," je še poudaril selektor.

Ne spreglejte